LEGENDER: Fernando Hierro, Fabio Cannavaro, Cafu og Zinedine Zidane på gårsdagens pressekonferanse. Spillerne er blant de som skal være med å trekke gruppene til sommerens VM. Foto: AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA
LEGENDER: Fernando Hierro, Fabio Cannavaro, Cafu og Zinedine Zidane på gårsdagens pressekonferanse. Spillerne er blant de som skal være med å trekke gruppene til sommerens VM. Foto: AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDAVis mer

Tre av fire inviterte gjester på VM-trekningen har sin egen bevæpnede vakt

Koster mer enn hele VM i 1934.

Følg trekningen i vårt livestudio fra 16.30

(Dagbladet): Fredag ettermiddag kommer hele den fotballinteresserte verden til å ha blikket festet på Brasil og trekningen av gruppene til neste sommers VM-sluttspill.

Trekningen foregår på det eksklusive hotellkomplekset Costa do Sauipe, og det er ventet at hele seansen med å trekke de 32 kulene vil ta omlag to og en halv time.

Bevæpnede vakter Sikkerhetsoppbudet rundt arrangementet er enormt - faktisk noe av det størst i brasiliansk historie ifølge The Telegraph.

Av frykt for protester, og på grunn av det store antallet utenlandske gjester, blir de 4 800 fremmøtte passet godt på av ikke mindre enn 3 600 bevæpnede vakter.

For fire år siden var det 200 millioner mennesker som fulgte trekningen på tv. Det er ventet at det antallet vil bli enda større i dag.

Alt var bedre før Men slik har det ikke alltid vært. Tilbake i 1938 var det FIFA-presidenten selv som trakk gruppene, sammen med sitt barnebarn (som forsåvidt fortsatt er i live), opp av en enkel glasskrukke.

Går man ytterligere fire år tilbake i tid, får man også et inntrykk av budsjettet for årets trekning.

Der hele fotball-VM i Italia kostet omlag tre millioner dollar (justert for inflasjon), er prislappen på dagens trekning svimlende elleve millioner dollar.

Prøvetrekning Italiensk presse hevder å kjenne til resultatet fra prøvetrekningen som fant sted på onsdag og den tidligere brasilianske stjernebacken Cafu røpet én av puljene. Han er én av flere gamle storspillere som skal trekke de 32 kulene i morgen.

- Brasil, Frankrike, Australia og Italia havnet i vår simulerte VM-gruppe, skrev Cafu på Twitter.

Vertsnasjonen skal automatisk være i gruppe A og spille åpningskampen som ifølge testen ville blitt Frankrike.

- Hvis dette var en realitet, vil det fort kalles dødens gruppe. Tre sterke lag er med, men Brasil er en naturlig favoritt, sier Frode da Costa-Lia, redaktør i fotballtidskriftet Josimar, til Dagbladet.

Brasil-helten Pelé uttaler at han takket nei til å trekke VM-gruppene i frykt for å gi Brasil vanskelig motstand. Og prøvetrekningen i går sendte Brasil i den klart tøffeste av de åtte puljene.