VIDERE TIL SEMI: Rafael Nadal slo svenske Robin Södergren og går videre til semifinale. Foto: REUTERS/Toby Melville
VIDERE TIL SEMI: Rafael Nadal slo svenske Robin Södergren og går videre til semifinale. Foto: REUTERS/Toby MelvilleVis mer

Tre av fire Wimbledon-favoritter videre

Bare Federer mangler.

|||Roger Federer var den eneste av verdens fire beste som feilet i Wimbledons kvartfinaler onsdag, og med det sendte han Tomas Berdych til semifinalen som outsider. Sveitsiske Federer er regjerende Wimbledon-mester, men klarte ikke å forsvare tittelen i årets utgave av tennisturneringen. Det er første gang siden 2002 at finalen spilles uten Federer på banen. — Det er fantastisk å spille på et slikt sted mot en slik stor tennisspiller som Federer. Det var den tøffeste kampen i min karriere. Det er vanskelig å sette ord på hvordan jeg føler meg, sa tsjekkeren Berdych.
Småskader ødela Tsjekkiske Berdych ga verdenstoeren en hard kamp og vant kampen med settsifrene 6-4, 3-6, 6-1, 6-4. En småskadd Federer ga 24-åringen skryt etter matchen. — Jeg spilte ikke dårlig, men Berdych sto virkelig på. Jeg er misfornøyd med mitt eget spill, og noen småskader i rygg og legg gjorde at jeg ikke kunne spille slik jeg ville. Det var frustrerende, mente Federer, som pådro seg skadene i tennisturneringen i tyske Halle. I semifinalen møter Berdych Novak Djokovic fra Serbia. Verdenstreer Djokovic vant sin kvartfinale mot den 82.-seedede taiwaneren Lu Yen-Hsun uten problemer 6-3, 6-2, 6-2.
Hard start for Nadal og Murray Verdensener Rafael Nadal slo følge med Berdych og Djokovic til semifinalene. Men det startet tøft for den spanske verdenseneren mot 6.-seedede Robin Söderling fra Sverige i kvartfinalen.

Svensken vant det første settet 6-3, men deretter gikk det bare en vei for mannen med den dødelige venstrearmen. Nadal tok seg til slutt greit videre med 6-3, 7-6 og 6-1 i de tre siste settene. I semifinalen møter Nadal 4.-seedede Andy Murray. I likhet med Nadal tapte han sitt første sett, men skotten kjempet seg tilbake og slo til slutt franske Jo-Wilfried Tsonga 6-7, 7-6, 6-2, 6-2.

(NTB)

BRITENES HÅP: Andy Murray tok seg videre til semifinale. Nå møter han Rafael Nadal. Foto: EPA/NEIL MUNNS
BRITENES HÅP: Andy Murray tok seg videre til semifinale. Nå møter han Rafael Nadal. Foto: EPA/NEIL MUNNS Vis mer