<strong>DRONNINGEN:</strong> Tora Berger tok gull på dagens 10 kilometer jaktstart i Nove Mesto. Foto: NTB Scanpix
DRONNINGEN: Tora Berger tok gull på dagens 10 kilometer jaktstart i Nove Mesto. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tre bom, men Tora Berger tok gullet

Et fall ødela Flatlands medaljesjanser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tora Berger tok gullet i Nove Mesto etter en fantastisk opphenting.

Den norske jenta startet som nummer to, men gikk tidlig opp i tet.

Pidrusjna, Zaitseva og Berger fulgte hverandre gjennom store deler av løpet, men med to bom på tredje skyting falt Berger fra, og Zaitseva gikk fra.

Den siste skytingen ble avgjørende, og da Zaitseva måtte gå strafferunde, mens Tora Berger skjøt fullt klarer den norske jenta å ta nok et VM-gull, 18, 5 sekunder for Palka.

- Det var litt stressende på skytingen, og jeg maste litt på meg selv, men det fungerte bra i sporet, sier gullvinner Tora Berger til NRK.

- Det var kjempeartig.

Det var helt avgjørende at Berger skjøt fullt på siste skyting.

- Jeg fikk med meg at Zaitseva bommet, og tenkte at nå må jeg ta meg tiden, og heller skyte fullt hus. Da visste jeg at det ble medalje. Jeg trodde de andre skulle være raskere ut, men det var de ikke sier Berger.

Nå venter pressen og publikum på skiskytterdronningen, og Berger forteller til NRK at hun får mye oppmerksomhet.

- Det er litt utvirkelig, litt rart,  for det det blir mye oppstyr rundt meg. Det er litt annerledes enn jeg er vant til hjemmefra, men det går greit sier Berger.

Lagvenninnene gledet seg på Bergers vegne.

- Det er ikke noe sjokk at Tora vant. Etter andreplassen i går tenkte jeg at nå vinner Tora i morgen, sier Synnøve Solemdal, som endte på en 19. plass

- Tora er rå. Hun fortjente virkelig dette, sier Fanny Welle-Strand Horn.

Falt Ann Kristin Flatland lå lenge an til å kjempe om medaljen, men på siste runde falt hun, og endte på en sjuende plass.

Bilder viser at Flatland falt foran Zaitseva i en sving, og Flatland mistet et helt minutt på fallet, mens Zaitsevas medaljesjanser ble også ødelagt, og den russiske jenta havnet på en fj

- Det var skikkelig dritt. Jeg vet ikke hva som skjedde, jeg hadde vel litt bedre gli enn Olga, og jeg vet ikke hva som skjedde, men vi datt begge to, sier Flatland til NRK.

- En del av gamet er å holde seg på beina. Jeg mistet bindingen, og fikk ikke på meg skien igjen. Tiden gikk veldig sent.

10 kvinner, jaktstart


1) Tora Berger, Norge 28.48,4 (3), 2) Krystyna Palka, Polen 0.18,5 min. bak (2), 3) Olena Pidhrusjna, Ukraina 0.21,5 (2), 4) Olga Zaitseva, Russland 0.23,0 (3), 5) Jekaterina Glazyrina, Russland 0.45,4 (0), 6) Andrea Henkel, Tyskland 0.49,2 (0), 7) Ann Kristin Aafedt Flatland, Norge 1.08,3 (1), 8) Veronika Vitkova, Tsjekkia 1.10,1 (2), 9) Vita Semerenko, Ukraina 1.10,9 (4), 10) Kaisa Mäkäräinen, Finland 1.15,5 (4),

19) Synnøve Solemdal, Norge 1.50,6 (3),

37) Fanny Welle-Strand Horn, Norge 3.01,1 (4)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer