Tre brasilianere utestengt for doping

Utestengt.

UTESTENGT:Bruno de Barros, til høyre, er en av utøverne som har sagt i fra seg muligheten til B-prøveanalyse. Han er nå utestengt i to år. De to andre utøverne på bildet har ingenting med dopingsaken å gjøre. Foto: AFP
UTESTENGT:Bruno de Barros, til høyre, er en av utøverne som har sagt i fra seg muligheten til B-prøveanalyse. Han er nå utestengt i to år. De to andre utøverne på bildet har ingenting med dopingsaken å gjøre. Foto: AFPVis mer

Tre brasilianske OL-utøvere i friidrett er dømt til to års utestengelse fra all idrett på grunn av dopingmisbruk.

Sprinterne Bruno Lins Tenorio de Barros og Jorge Celio da Roche Sena samt sjukjemperen Lucimara Silvestre, alle deltakere i fjorårets Beijing-OL, gjorde retrett og sa fra seg muligheten til B-prøveanalyse.

Trioen er nå utestengt til juni 2011.

Bare to av de opprinnelig fem dopingmistenkte utøverne i den brasilianske dopingskandalen krever fortsatt at B-prøvene deres skal analyseres. Samtlige ble avslørt gjennom blodprøver tatt i forbindelse med forberedelser til friidretts-VM i Berlin.

Utøvernes klubbtrenere i Rede Atletismo, Jayme Netto og Inaldo Sena, har innrømmet kjennskap til dopingmisbruket og er også utestengt.

Det brasilianske friidrettsforbundet mistenker at flere personer har vært involvert i skandalen, og forbundet akter å etterforske saken videre.


(NTB)