HARDT SKADET: To norske skicrosskjørere var involvert i stygge fall under verdenscupen. Verst gikk det utover Julie Brendengen Jensen (21), som har pådratt seg tre brudd i ryggen.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
HARDT SKADET: To norske skicrosskjørere var involvert i stygge fall under verdenscupen. Verst gikk det utover Julie Brendengen Jensen (21), som har pådratt seg tre brudd i ryggen. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Tre brudd i ryggen for skicrossjente etter stygt fall

Julie Brendengen Jensen (21) hardt skadet.

To norske skicrosskjørere var involvert i stygge fall under verdenscupen. Verst gikk det utover Julie Brendengen Jensen (21), som har pådratt seg tre brudd i ryggen.

Jensen krasjet med landslagskollega Marte Høie Gjefsen under B-finalen og måtte fraktes til sykehus i Grenoble. Der ble det konstatert at hun har fått brudd i tredje, fjerde og femte ryggvirvel.

- Brudd i ryggen er alvorlig. Julie er i kveld primært veldig lei seg for at hun ikke får stått på ski på en stund, opplyser landslagstrener Audun Grønvold.

21-åringen blir tatt hånd om av blant andre skicrosslandslagets fysioterapeut på sykehuset. Hun ble utskrevet fra sykehuset torsdag. Planlagt hjemreise til Norge er i løpet av helgen.

- Grunnen til at vi venter et par dager med hjemreise, er at ryggen blant annet skal stabilisere seg med hjelp av korsett. Når hun kommer hjem til Norge, vil hun få den beste medisinske oppfølgingen hun kan få gjennom vårt helseteam, sier Grønvold.

Uvisst omfang Landslagstreneren vil ikke spekulere i hvor lenge ulykkesfuglen er ute. Det endelige omfanget av ryggskaden blir også først klart når hun kommer hjem, ettersom hun skal gjennom ytterligere undersøkelser i Norge.

Jensens fall var ikke det eneste i franske Alpe d Huez onsdag. Christian Mithassel falt i åttedelsfinalen og ble liggende i snøen. Han ramlet på ryggen etter et hopp, men kom seg omsider på beina. Torsdag ettermiddag var han ved godt mot og hadde det bra, men er forslått.

Marte Høie Gjefsen forstuet tommelen i kollisjonen med Jensen, men alt skal likevel stå bra til med henne.

Flere problemer I forkant av rennet i St. Johann sist helg ramlet også Thomas Borge Lie. Han pådro seg hjernerystelse og fikk seg en smell i ansiktet. I ryggen fikk han blødninger og væskedannelse.

- Det går greit, men jeg datt jo ganske heftig ut av et hopp. Jeg landet på korsryggen og slo hodet i snøen. Det førte til at jeg ble slått bevisstløs. Heldigvis slapp jeg fra det uten brudd, og jeg er fornøyd med utfallet. Men jeg blir borte fra konkurranser i halvannen måned, sa Lie som er hjemme i Norge igjen.

Han håper å rekke verdenscuprennene i Tyskland 24.-25. februar.

- Jeg er imponert over motet til utøverne. Skicross er en tøff idrett, og skader er dessverre en del av gamet. Men jeg er sikker på at Julie og Thomas en dag vil komme knallsterkt tilbake, sier landslagstrener Audun Grønvold.

På vei tilbake Morten Ring Christiansen er riktig nok på vei tilbake, og det er en liten trøst. Han har i prinsippet vært ute med sykdom og skade siden sommeren 2009. Først var han gjennom en kreftbehandling før han fikk problemer med en nerve i låret. Dette har satt stortalentet ut i lang tid.

- Det har ikke vært en gøy periode, men jeg er mer enn noen gang optimist. Planen er å kjøre noen europacuprenn og eventuelt gjøre comeback i verdenscupen i slutten av februar, sier Christiansen.

Hedda Berntsen, Marte Høie Gjefsen, Bastian Juell, Magnus Bjørnnes og Christian Mithassel er klare for lørdagens verdenscuprenn i Les Contamines.

(NTB)