Tre bytter- 26 år yngre

RBK-trener Ola By Rise viser at han mener alvor i arbeidet med å forynge Rosenborg: Med tre utskiftninger til morgendagens kamp mot Viking er RBK blitt 26 år yngre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Christer George (24) inn for Brattbakk (33), Robbie Russell (25) inn for Basma (31) og Mikael Dorsin (22) inn for Ståle Stensaas (33). Av de 11 Ola By Rise starter med på Viking stadion i morgen er seks av spillerne 25 år eller yngre.

-  Ja, dette er også et signal om at RBK må forynges. Det er mitt ansvar å gjennomføre det, og det ligger hele tida i bakhodet. De som kommer inn er unge og sultne fotballspillere, som har prestert bra på trening, sier By Rise til Dagbladet.

Han påpeker at det er prestasjonene som ligger til grunn for laguttakene i Rosenborg, men By Rise legger likevel ikke skjul på at de tre utskiftningene er et signal til alle «overårige» i RBK om at gamle meritter - bokstavelig talt - ikke er noe de kan hvile seg på.

11 av 21 over 30

Da Frode Johnsen fylte 30 i våres, satt By Rise med en tropp hvor 11 av 21 spillere var over 30 år.

-  Da var vi kommet til et punkt hvor vi måtte gjøre noe med situasjonen, selv om det ikke er noe panisk over det. Men faktum er at vi faktisk har veldig få spillere i mellomgenerasjonen, sier RBK-Ola.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.