Tre dager!

Selv om de holder til i ferieparadiset Kristiansand, blir det ikke mye tid til slaraffenliv for Start-spillerne denne sommeren. Trener Tom Nordlie har gitt dem tre dagers ferie.

Tirsdag 20., onsdag 21. og torsdag 22. juli får Start-spillerne lov til å gjøre akkurat hva de vil. Deretter skal det trenes. Der er Nordlie kompromissløs.

-  De vise sier at kondisjonen og styrken går tilbake etter tre dager. Derfor gir jeg ikke spillerne helt fri noe lenger i sommer, sier Tom Nordlie til Dagbladet.

FAKTA

1. divisjonsrunden Søndag 11. juli, klokka 18.00: Haugesund-Aalesund, Hødd-Sandefjord, Mandalskameratene-Bryne, Pors Grenland-Start, Raufoss-Moss, Skeid-Kongsvinger, Strømsgodset-Hønefoss, Tromsdalen-Vard Haugesund.

Egentrening

Offisielt har Start-spillerne ni dagers ferie. I seks av dem er de bedt om å drive egentrening. 28. juli er det på ` n igjen med pasningsøvelser, spill fem mot fem med vegger, forskjellige pressøvelser og drilling av overtallsspill.

-  Ikke farlig

-  Som trener er jeg fornøyd så lenge vi scorer over to mål i snitt, og slipper inn under ett. Så langt er vi mestscorende i de to øverste divisjonene. Vi spiller med litt mer risiko, og angriper stort sett med én mann mer enn motstanderen. Likevel synes jeg ikke at vi spiller farlig, sier Tom Nordlie.

-  Kan bli gode

Etter 15 serierunder topper laget hans, fem poeng foran Aalesund. Målforskjellen 36-13 gir et snitt på 2,4 mål og 0,9 baklengsmål per kamp.

-  Jobben nå er å fortsette på utviklingsbølgen, og unngå å komme i forsvarsposisjon. Mange sier vi er gode, mens jeg mener vi kan bli det. Nøkkelen er et klart opptegnet spillemønster hvor alle kjenner rollene sine. Nå har vi bare 17 utespillere å ta av. Skader og gule kort kan fort bli en konkurrent på linje med motstanderne, sier Tom Nordlie.

Angrepstrening

Så lenge han trener fotballag, kommer han til å prioritere angrepstrening. Start balanserer med én midtbanespiller, og nøler ikke med å storme framover med tre spisser, to indreløpere og én back når sjansen byr seg.

-  Det mest all-righte i EM var å se alle lagene som ble straffet hver gang de la seg bakpå. Hellas var det eneste unntaket. Selv om det var mye bra fotball, ble jeg ikke vettskremt. Det må gå an å bli like bra for oss også, sier Tom Nordlie.

Start-kontrakten hans går ut etter 2005-sesongen. Klubbeier Erik Solér har allerede vært på ham med tanke på fornyelse.

-  Det viktigste nå er at familien vil trives i Kristiansand. Når det gjelder laget, er nøkkelordene treningskultur og nullstilling. Rykker vi opp, har vi råd til tre-fire spillere som holder tippeliganivå. Blir vi i 1. divisjon, må vi ta opp enda flere unggutter i neste års A-stall, sier Tom Nordlie.

 I de to siste kampene før tredagersferien spiller Start borte mot Pors søndag og hjemme mot Mandalskameratene 18. juli. Høstsesongen innledes med bortekamp mot Hødd 11. august.

KORT FERIE: I morgen spiller Start seriekamp mot Pors Grenland. Deretter kan Kai Risholt (f.v.), Fredrik Strømstad og Marius Johnsen glede seg til tre dagers ferie. Mer vil ikke trener Tom Nordlie gi dem.