«Tre dommere følger med her. Ser de ikke at han er langt fra linja?»

Straffehelten Beto gjorde narr av regelverket i finalen.

(Dagbladet): Sevilla-Benfica 0-0 (0-0) 4-2 på straffer.

Sevilla sørget for at Benfica ikke fikk noen oppvåkning fra Guttman-forbannelsen da de senket portugiserne fra straffemerket etter 120 minutters målløs fotball i går kveld.

Beto ble den store helten for spanjolene, da han stoppet to skudd i straffesparkkonkurransen, og sikret pokalen for lagkameratene.

Men måten han gjorde det på, har skapt reaksjoner.

- Langt fra linja Beto var nemlig tydelig et godt stykke fra målstreken da han stanset både Rodrigo og Oscar Cardozo, og til tross for at hoveddommer og to måldommere alle hadde blikket festet på det som skjedde inne i sekstenmeteren, reagerte ingen.

- Tre dommere som følger med på dette. Ser de ikke at Beto er langt fra linja?, spurte BBC-ekspert og spisslegende Gary Lineker med tre spørsmålstegn via sin Twitter-konto.

TRE DOMMERE: Ingen av kampdommerne reagerte på Betos opptreden. Skjermdump: C More
TRE DOMMERE: Ingen av kampdommerne reagerte på Betos opptreden. Skjermdump: C More Vis mer

Da hadde allerede C Mores kommentatorteam Kenneth Fredheim og Lars Tjærnås tatt opp problemstillingen på direkten.

- Men hvor er Beto når han redder? Han har beveget seg to meter vekk fra streken. Det er en sovende regel at keeper bare får bevege seg på streken, og ikke fra streken. Skal regelen følges, skal den straffen tas om igjen, sa Tjærnås.

- Det står jo tre dommere i en trekant rundt og ser på disse straffesparkene, og ingen av dem reagerer, stemte Fredheim i.

Tydelige regler Også hovedaktørene reagerte på Betos (i ærlighetens navn ganske vanlige) småjuks under straffesparkkonkkuransen.

- Beto tok et par skritt fram, noe som er brudd på regelverket. Vi fortjente ikke å tape på straffer, sier Benfica-trener Jorge Jesus, ifølge Record, men han får svar på tiltale av den portugisiske Sevilla-keeperen.

- Jorge Jesus går ofte ut av det tekniske området, jeg ser ikke noe galt med dette, sier Beto syrlig.

Fifas regelverk er forøvrig helt tydelig på at det Beto gjorde var ulovlig.

Keeper skal holde seg på linja til ballen er i spill, og dersom han ikke gjør det, og redder, skal straffesparket - som Lars Tjærnås påpekte - tas om igjen.