Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tre engelske klubber har brutt FFP-reglene. Får ikke kjøpe spillere i januar

Leeds, Nottingham Forest og Blackburn.

KJØPENEKT: Joshua Kings Blackburn, her i aksjon mot Manchester City, er en av klubbene som nå har fått kjøpe-stopp etter å ha brutt FFP-reglementet. De andre to lagene er Leeds og Nottingham Forest. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB SCANPIX
KJØPENEKT: Joshua Kings Blackburn, her i aksjon mot Manchester City, er en av klubbene som nå har fått kjøpe-stopp etter å ha brutt FFP-reglementet. De andre to lagene er Leeds og Nottingham Forest. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB SCANPIX Vis mer

Leeds United, Nottingham Forest og Blackburn Rovers har brutt reglene for finansielt fair play og får ikke kjøpe spillere i januar.

Alle de tre klubbene, som holder til i den engelske mesterskapsserien, pådro seg underskudd forrige sesong som var større enn de grensene som er tillatt i henhold til de finansielle reglene. Denne grensen ligger på 8 millioner pund, eller over 80 millioner norske kroner.

Som følge av bruddene får ingen av klubbene i praksis handle spillere fra 1. januar og til utgangen av årets sesong. Unntakene er dersom de har færre enn 24 spillere i troppen og spillerne som da eventuelt kommer inn må koste mindre enn 600.000 pund.

- Klubbene får muligheten til å kjøpe spillere etter årets sesong, dersom de kan vise til at de har holdt seg innenfor grensene i den gjeldende sesongen, heter det fra ligasystemet i en uttalelse.

De nyopprykkede Premier League-lagene Queens Park Rangers, Leicester og Burnley skal alle være under etterforskning for det samme.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media