- Tre etapper med gode sjanser for massespurt

Hushovd gleder seg til de neste dagene i grønt.

SER MULIGHETER: Thor Hushovd merker at litt av presset er lettet nå som han sitter med den grønne trøya. Nå ser han fram til tre dager i noe lettere Tour-terreng. Her med klatretrøyeholder Christophe Kern. Foto: SCANPIX/AP/Bas Czerwinski
SER MULIGHETER: Thor Hushovd merker at litt av presset er lettet nå som han sitter med den grønne trøya. Nå ser han fram til tre dager i noe lettere Tour-terreng. Her med klatretrøyeholder Christophe Kern. Foto: SCANPIX/AP/Bas CzerwinskiVis mer

Thor Hushovd (31) er sulten på å vinne flere etapper, og vil konsentrere seg om det framfor å bare tenke på den grønne trøya.

- Jeg har jo den grønne trøya nå, og da har jeg litt mindre press på mine skuldre, som igjen gjør at jeg kan tenke mer på etappeseirer. Det blir viktig å ikke bli for defensiv allerede på dette tidspunktet av Tour de France, sier Hushovd til NTB.

«Oksen fra Grimstad» ser fram til en uke der flesteparten av etappene foregår i lavlandet.

- Slik jeg ser det, kommer det tre etapper nå der det er gode muligheter for massespurt. Men det blir tøffe etapper dette også, sier Hushovd, som påpeker at de kommende etappene ikke så enkle som det kan se ut til på løypeprofilene.

- Det er mye sliteterreng der det går opp og ned hele tida, selv om det ikke er snakk om lange bakker. Det kan også godt hende at det blir brudd som går inn før hovedfeltet.

Viktigst å vinne etapper

31-åringen kjemper med britiske Mark Cavendish om poengtrøya, og ser for seg at det blir kamp om poengene også på de innlagte spurtene underveis på etappene.

- Det viktigste er jo å gå til topps på slutten av etappene, men hvis hele feltet er samlet kan så har jeg jo alle muligheter til å samle poeng også før målstreken. Jeg må bare holde konsentrasjonen oppe og klare å utnytte sjansene maksimalt, sier Hushovd.

Han tror fortsatt at flere kan blande seg inn i kampen om å kapre den grønne trøya i Paris om snaue to uker.

- Cavendish blir selvsagt farlig, men Oscar Freire og flere andre lurer bak der. Det er lenge igjen av Tour de France, og mye kan skje ennå.

Frisk og rask

Hushovd føler seg i meget god form, og brukte hviledagen til en treningstur og massasje. Han kjenner ikke antydninger til sykdomsplagene som nærmest har vært som fast følge å regne for Cervélo-rytteren under verdens største sykkelritt.

- Jeg er frisk og rask, er i bra form, og gleder meg til fortsettelsen, sier han.

I neste uke kommer det imidlertid en del etapper kraftkaren ikke ser like mye fram til.

- Alpene blir beintøffe å komme seg i gjennom i år, men det gjelder bite seg fast så skal jeg nok klare å komme fram til Paris, sier Hushovd, som karakteriserer årets Tour de France som noe hardere enn de tidligere utgavene han har vært med på.

(NTB)