Tre faktorer vil heve fotballjentene til VM. Caroline Graham Hansen er den viktigste av alle

Mot Nederland satt Caroline Graham Hansen (20) på tribunen. I sommerens VM vil hun være spilleren som kan gi Norge den offensive dimensjonen laget leter etter.

PÅ TRIBUNA: I kveld satt Caroline Graham Hansen på tribunen under kampen mot Nederland. I juni blir hun svært viktig for Norge, men er Morten Pedersen. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
PÅ TRIBUNA: I kveld satt Caroline Graham Hansen på tribunen under kampen mot Nederland. I juni blir hun svært viktig for Norge, men er Morten Pedersen. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Norge - Nederland 2-3

STRØMMEN (Dagbladet): To måneder før VM synes tre faktorer å være helt avgjørende med tanke på norsk VM-suksess i Canada:

1) NORGE MÅ FÅ tilbake Ingvild Stensland (33) som er i trening igjen etter korsbånbdskaden. Midtbanen trenger hennes rutine, ro med ball og overblikk.

2) VI MÅ HÅPE at Solveig Gulbrandsens meniskoperasjon har vært vellykket. 34-åringens løpskraft og tilstedeværelse mellom de to 16-meterne er savnet i laget.

MEN ALLER VIKTIGST, 3) Caroline Graham Hansen (20). Jenta som er så god at hun faktisk kan klare å realisere det målet hun har satt seg - å bli verdens beste kvinnelige fotballspiller. NORGE-NEDERLAND VAR en skrekkelig fotballkamp sett med norske øyne. Forsvarspillet var bånn, i beste fall ustabilt om man ønsker å være grei. Den offensive biten en smule bedre. Men å ane Norge i en VM-semifinale som ganske sikkert vil betyr OL-tur til Rio 2016 var det ikke mulig å se tegn av i denne kampen.

Og der har du kvinnelandslagets utfordringer.

LANDSLAGSTRENER EVEN PELLERUD har jobbet med struktur og defensiv trygghet de siste månedene. Selvfølgelig har han det. Det er i norsk kvinnefotballs tradisjon å være balanserte, kompakte og gode uten ball - for så å slå kontra og redusere risikoen med ballen i laget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.