PÅ TREDJE:  Skip Sven Michel og Sveits lyktes med å slå Norge på sitt tredje forsøk under EM - og seieren kom da det sto om gull. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
PÅ TREDJE: Skip Sven Michel og Sveits lyktes med å slå Norge på sitt tredje forsøk under EM - og seieren kom da det sto om gull. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Tre feil av skip Ulsrud ga Sveits EM-gull

Norge skuffet i finalen på hjemmebane.

(Dagbladet): Norge har møtt Sveits tre ganger under EM i Stavanger. De to første endte med seier til Norge, men da det gjaldt som mest, misset Norge og skip Thomas Ulsrud.

Dermed endte det med sveitsisk EM-gull.

Norge fikk en tøffere kamp enn hva de gjorde i den siste kampen mot Sveits, som ga Norge finalebilletten.

Dermed tok Thomas Ulsrud, Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Petterson Norges sjuende strake EM-medalje, men dessverre ikke av den valør man håpet på å få på hjemmebane.

Og det avgjørende øyeblikket kom da Thomas Ulsrud bommet med de to siste norske steinene i den åttende omgangen.

Sist gang Norge møtte Sveits i finalen i det europeiske mesterskapet, i 1984, endte det også med seier til sveitserne.

- Vi får ta med oss det at vi har spilt bra hele uken foran hjemmepublikum, sier en skuffet Ulsrud etter kampen.

Jevn åpning Kampen åpnet uten steiner i boet. I andre omgang fikk Norge en 2-0-ledelse. Den tredje omgangen ble ingen god norsk omgang, og sveitserne tok over ledelsen med tre steiner best plassert i boet.

I den fjerde omgangen reiste Norge seg, samtidig som Sveits gjorde flere feil, hvor de blant annet klart bommet på Norges beste stein i boet.

Sven Michels siste stein for Sveits ble litt for hard - dermed lå boet åpent for Norge og Ulsrud. Uten problemer plasserte den norske skipen sistesteinen, og Norge tok dermed ledelsen tilbake, med to poeng i fjerde omgang, til stillingen 4-2.

Utover i den femte omgangen fikk Norge to godt plasserte steiner, samt en høy guard, noe som tvang Sveits til å fokusere på å slå ut norske steiner. Men på nest-siste stein knallet sveitserne til, og greide å få slått ut Norges to beste i boet.

Til slutt lå det en stein fra hvert av landene i boet - og de måtte måles for å dele ut omgangens eneste poeng. Dessverre for Team Ulsrud var Sveits sin stein best plassert -og dermed var det uavgjort, 4-4, etter halvspilt EM-finale.

Dobbel Ulsrud-feil Sjette omgang ble en omgang hvor Norge måtte fokusere på å slå på de sveitsiske steinene. Omgangen endte som den første, med blanking.

Også sjuende omgang ble blanket - og Norge fikk med det fortsette med siste stein også i omgang åtte.

Sveits plasserte sin nest-siste stein fint i midten av boet, nok en i boet, og med to steiner i guard. Dermed måtte Norge bruke sine to siste på å plassere seg bedre.

Norges nest-siste stein traff ikke som planlagt, noe som fikk skip Thomas Ulsrud, med god grunn, til å se bekymret ut. Heller ikke på siste stein lyktes skipen, som sendte avgårde en for tung stein, noe som ga Sveits tre poeng i den åttende omgangen.

- Den åttende runden var en fryktelig dårlig runde for oss, erkjenner Thomas Ulsrud overfor TV2 etter kampen.     

Sveitsisk gull I niende omgang gikk det litt mer Norges vei, som ble liggende med to steiner spredt i boet før den siste sveitsiske steinen. Selv om Sveits fikk slått ut den ene, og la igjen en stein, lykkes Thomas Ulsrud med å slå ut den sveitsiske - og sikre to norske poeng.

Dermed sto det 7-6 til Sveits før den siste omgangen, hvor også Sveits hadde siste stein.

I den tiende omgangen lå Norge an til å kunne greie et poeng, men nok en feil fra skip Ulsrud, hvor han sendte steinen rett gjennom boet, måtte Norge  se at Sveits kunne plassere sin siste stein midt i boet til 8-6.

Dermed var det Sveits det norske publikumet måtte klappe for i Stavanger, og ikke team Ulsrud.