Tre Follo-spillere og én Asker-spiller siktet i kampfiksingssaken

- Det er alvorlig og trist, sier styreleder.

NY SPILLER PÅGREPET: Politiet har siktet fire personer i kampfiksingssaken. Det bekrefter seksjonsjef Gro Smogeli i Oslo politidistrikt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NY SPILLER PÅGREPET: Politiet har siktet fire personer i kampfiksingssaken. Det bekrefter seksjonsjef Gro Smogeli i Oslo politidistrikt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Totalt fire spillere er siktet i kampfiksingssaken som preger norsk fotball. Tre fra Follo og én spiller fra Asker.

Politiet pågrep én Follo-spiller i kampfiksingssaken fredag formidddag.

Det bekreftet seksjonssjef for finans- og miljøkriminalitet i Oslo-politiet, Gro Smogeli til Dagbladet.

- Det er riktig at vi har foretatt en pågripelse. Vi kommer tilbake med mer klokka 14, skriver Smogeli i en SMS til Dagbladet.

«Hemmelig» siktelse
Den pågrepne skal være en 22-åring, melder TV 2.

På pressekonferanse fredag fortalte Smogeli at en Asker-spiller også er pågrepet i saken.

Hun sier at totalt fire spillere er siktet i saken.

- Tre Follo-spillere og én Asker-spiller er siktet i saken, sier Smogeli, som legger til at én Follo-spiller ble siktet tidligere i uka uten at de informerte pressen.

- To spillere sitter begge i avhør nå. Vi har ikke nok oversikt over hvilke forklaring de kommer med. Vi har varslet klubbledelsen i Asker, så får vi komme tilbake til hva som skjer videre, sier Smogeli.

- Alvorlig og trist
Styreleder i Follo FK, Ole Bjørn Fausa, ble informert av media i dag om at en ny spiller var pågrepet.

- Det er alvorlig og trist, men ingen absolutt overraskelse slik vi tolket politiets pressekonferanse i går og ut fra informasjon vi har fått av politiet, sier Fausa til Dagbladet.

- Betyr det at dere ble varslet om at det ville komme flere pågripelser?

- Vi har stilt oss til disposisjon for politiet om den informasjonen de ønsker. Vi blir orientert på et overordnet nivå, noe mer kan jeg ikke si om det av hensyn til etterforskningen, sier Fausa.

Aksjonerte
TV 2 var til stede da politiet gikk til aksjon mot mannen i Oslo fredag formiddag.

Sivile politifolk ankom hjemmet til den mistenkte rett etter klokka tolv.

Politiet har varslet at de kommer med ny informasjon i saken klokka 14 i dag.

Får ikke spille
Styreleder Fausa understreker at det ikke er aktuelt at noen som er siktet av politiet skal spille kamp for Follo mens den strafferettslige delen av denne saken pågår.

- Klubbledelsen har snakket om dette det siste døgnet og vi ønsker å være tydeligere på akkurat det enn vi var i går. Altså: ingen Follo-spillere på banen når de har status som siktet, understreker Fausa.

Follo spiller sin neste seriekamp i 2. divisjon på hjemmebane kommende mandag mot Tromsø 2.

IKKE OVERRASKET: Styreleder Ole Bjørn Fausa i Follo fotball.  Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
IKKE OVERRASKET: Styreleder Ole Bjørn Fausa i Follo fotball. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

Dersom spilleren som først ble pågrepet, siktet for heleri og seinere løslatt var aktuelt for mandagens kamp, varslet ledelsen i Norges Fotballforbund allerede i går at det ville bli aktuelt for NFFs doms- og sanksjonsutvalg å gripe inn.

Ikke permittert
Follo FK vil altså ikke «utfordre» Fotballforbundets lisenssystem.

- Men vi skiller dette fra rollen som arbeidstaker, og kommer ikke til å permittere spillerne slik saken står nå. Vi er opptatt av som arbeidsgiver å støtte opp om dem og deres nærmeste og at de skal komme på trening og klubbaktiviteter som vanlig. Men til ettermiddagens trening har vi fritatt spilleren som først ble siktet og løslatt. Dette har vi gjort for å spare han for all oppmerksomheten, sier Ole Bjørn Fausa til Dagbladet.

Siktet mann løslatt i går
En 24-åring har allerede status som siktet i saken, og ble pågrepet onsdag kveld. Han ble løslatt i går.

Den siktede 24-åringen spiller også for Follo, en av klubbene som er involvert i kampfiksingsaken. Follo ledet 24. juni 3-0 over Østsiden, men slapp inn fire mål i løpet av 20 minutter og tapte kampen 4-3. I etterkant fikk Follo et tips om at kollapsen kunne være et resultat av manipulering og meldte fra til Norges Fotballforbund.

24-åringen erkjenner ikke forholdene i siktelsen, og er siktet for heleri.

Politiet opplyste i går at de har fem-seks mistenkte i saken.

PREGET: Follo-spillere på trening tidligere denne uka.  Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
PREGET: Follo-spillere på trening tidligere denne uka. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

- Vi konstaterer at den generelle mistanken om uregelmessigheter ikke er svekket, sa seksjonssjef for finans- og miljøkriminalitet i Oslo politidistrikt Gro Smogeli i går.

NFF har også invitert til pressekonferanse i ettermiddag klokka 15.30 i forbindelse med den pågående politietterforskningen.