Tre følsomme berøringer ga Høgmos første seier

Berget og de Lanlay fikset perlemål.

• Moldova-Norge 1-2 (1-1)

ABU DHABI (Dagbladet): Spillerne har vært entusiastiske, og spillet til tider positivt i de fire første kampene, men «Prosjekt Per-Mathias Høgmo» trengte en seier for å få følelsen av luft under vingene.

I kveld kom den, mot Moldova, foran 44 000 tomme seter på Zayed Sports City Stadium.

- Vi spiller oss gradvis opp. Vi ser at vi er litt kamprustne, men etterhvert begynner pasningsspillet å sette seg. Vi spiller oss til sjanser og vi scorer to veldig fine mål, sier Høgmo til MAX etter kampen.

Kamaras første Norges første mulighet i kampen kom etter 22 minutter, da Ola Kamara avanserte og spilte kort til angrepsmakker Jo Inge Berget. Molde-spilleren ble hindret et lite tidel idet han la an for skudd - og dermed ble sjansen spolert.

Sju minutter seinere var det Moldovas tur. En frisparksituasjon førte til misforståelser på den norske høyresida. Plutselig hadde back Espen Ruud etterlatt seg et stort rom som Igor Picusciac fikk avansere i. Han slo inn til midtstopper Veaceslav Posmac - han var der oppe fordi han skulle true det norske luftrommet på frisparket sekunder før - som kom foran Jørgen Skjelvik på ballen.

Etter å ha nikket utenfor fra god posisjon like før, viste Ola Kamara sine herlige avslutningsegenskaper på overtid av førsteomgangen. Strømsgodset-spilleren ble spilt fri av en god, sterk og taktisk klok Morten Gamst Pedersen. Alene med keeper Stanislav Namasco vippet Kamara ballen iskaldt i nettet.

- Ett av målene mine for 2014 er å score for landslaget, sa Ola Kamara til Dagbladet mandag.

Han trengte 46 minutter, så var ambisjonen oppfylt.

- Det var veldig deilig. Gamsten holdt lenge på ballen, og så slapp han den helt perfekt. Jeg så at målvakten gikk ned, og da var det bare å chippe den inn, sier han til MAX etter kampen.

Tre utsøkte berøringer Der første omgang var jevnspilt, og både pasninger og feilvalg var likt fordelt mellom lagene, var Norge klart best etter pause.

Jørgen Skjelvik kunne gitt 2-1 tidlig, men først da Jo Inge Berget slo kampens vakreste pasning midt i andre omgang kom målet. Vikings Yann-Erik de Lanlay var plutselig helt alene i bakrommet, men selv om Bergets avlevering var følsom og smart, hadde de Lanlay en stor jobb å gjøre der han, løpende, ventet på at ballen skulle komme dalende ned bakfra.

Kantspilleren løste det hele perfekt: Han brukte en berøring på å få kontroll - og i det neste steget styrte han avslutningen nydelig over Namasco i Moldova-målet.

Også for de Lanlay var dette det første landslagsmålet i karrieren.

På samme måte som det var Per-Mathias Høgmos første triumf med «Nye Norge».

• På lørdag kl 15.00 venter Polen på samme arena.

HØYDEPUNKTET: Her feirer de norske landslagsgutta vinnermålet mot Moldova. Pasningen fra Jo Inge Berget var nydelig, det samme var dempingen og avslutningen til Yann-Erik de Lanlay. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
 


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HØYDEPUNKTET: Her feirer de norske landslagsgutta vinnermålet mot Moldova. Pasningen fra Jo Inge Berget var nydelig, det samme var dempingen og avslutningen til Yann-Erik de Lanlay. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer