TILBAKE: Ole Einar Bjørndalen var tilbake på toppen av pallen i helga, og det er han blant de eldste som har klart i verdenscupsammenheng.Foto: SCANPIX/EPA/MAURI RATILAINEN
TILBAKE: Ole Einar Bjørndalen var tilbake på toppen av pallen i helga, og det er han blant de eldste som har klart i verdenscupsammenheng.Foto: SCANPIX/EPA/MAURI RATILAINENVis mer

Tre gamlinger slår Bjørndalen på alderstoppen

En nordmann, en finne og en japaner.

Ole Einar Bjørndalen slo til som 38-åring og vant i verdenscupen i skiskyting søndag. Men han har tre utøvere foran seg på «alderstoppen».

Bjørndalens comeback på toppen av pallen var kruttsterkt. Det er likevel tre løpere som slår ham på alder og som vinner i verdenscupen med ski på beina: Harri Kirvesniemi, Hilde Gjermundshaug Pedersen og Takanobu Okabe.

Dette er de eldste utøverne med seirer i de fem klassiske skiidrettene i Norge:

Langrenn: 41 år: Harri Kirvesniemi (Finland). Vant femmila i Holmenkollen i mars 2000. Norske Hilde Gjermundshaug Pedersen var noen måneder yngre da hun vant 10-kilometeren i estiske Otepää i 2006.

Hopp: 38: Takanobu Okabe (Japan). Vant i Lahtis 2009. Det er et langt sprang ned til andremann, polakken Adam Malysz. Han vant renn som 33-åring.

Skiskyting: 38: Ole Einar Bjørndalen. Hadde akkurat rundet 38 da han vant jaktstarten i søndag. Det var hans 94. verdenscupseier (én i langrenn).

Alpint: 37: Didier Cuche (Sveits). Han seiret i utforen i Garmisch-Partenkirchen i vinter. Han topper «gamlemannsligaen» med seks seirer. Marco Buechel er nest eldstemann med alpintriumf. Han var 36 da han vant i 2008.

Kombinert: 34: Felix Gottwald (Østerrike). Han manglet fem dager på å være 35 år da han slo de andre i Schonach i januar i fjor.

(NTB)