Tre grunner til Ronaldos sjokk-exit

Det var flere ting som spilte inn i Cristiano Ronaldos sjokkerende valg.

JUVENTUS-SPILLER: Etter ni år i Real Madrid, tar Cristiano Ronaldo fatt på nye utfordringer. Foto: NTB Scanpix
JUVENTUS-SPILLER: Etter ni år i Real Madrid, tar Cristiano Ronaldo fatt på nye utfordringer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var nok ikke mange som helt turte å tro det før avtalen var helt i boks. Men tirsdag ble sjokkovergangen bekreftet:

Cristiano Ronaldo (33) går fra spansk liga og Real Madrid til italienske Juventus.

Den italienske storklubben har betalt 100 millioner euro - altså i underkant av 950 millioner kroner - for mannen som er kåret til verdens beste fotballspiller hele fem ganger.

Statistikken i Real Madrid er helt ellevill: 438 kamper, 451 mål. Det gir et scoringssnitt på litt over ett mål per kamp. To ligatitler, to cuptitler, fire (!) Champions League-titler. Totalt 16 trofeer. Oppholdet kan ikke omtales som noe annet enn suksessrikt.

Så hvorfor forlate Real Madrid? Det er det flere grunner til.

RONALDO-FEBER: Juventus-supporterne gleder seg naturligvis over å ha fått Cristiano Ronaldo til klubben. Foto: AFP PHOTO/Isabella Bonotto/NTB Scanpix
RONALDO-FEBER: Juventus-supporterne gleder seg naturligvis over å ha fått Cristiano Ronaldo til klubben. Foto: AFP PHOTO/Isabella Bonotto/NTB Scanpix Vis mer

Konflikt

33-årige Ronaldo skrev i sin uttalelse om klubbskiftet at han ba Real Madrid om å akseptere en overgang. Forholdet til klubbpresident Florentino Pérez skal være veldig kjølig.

Ifølge AS er dette en av grunnene til at Ronaldo har bedt om å forlate Real Madrid, og at portugiseren reiser nærmest i raseri. Ifølge den Madrid-baserte avisa, har forholdet mellom de to aldri vært godt.

- Jeg har også lest dette. Men jeg er usikker på om forholdet har vært dårlig en stund. Dette kan strekke seg helt tilbake til da han først kom til Real Madrid, da han ble hentet av Ramón Calderón, og at den da nye Pérez syntes overgangen var for dyr, sier Magnar Kvalvik, som har fulgt spansk fotball i mange år som fotballkommentator, til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Siden har det nesten virket som det har vært en kamp for Ronaldo å bli så verdsatt som han ønsker i Real Madrid.

AS lister opp flere situasjoner som skal ha påvirket forholdet mellom Ronaldo og klubben. Den siste episoden, etter Champions League-finalen, da Ronaldo sa at han var usikker på fremtiden, skal ha skapt reaksjoner på ny.

Katalanske Sport skriver også at det er en isfront mellom Ronaldo og klubben. Ifølge avisa kommer Real Madrid ikke til å kjøre noen form for avskjed eller hyllest for klubbens kanskje beste spiller gjennom tidene.

HYLLER RONALDO: Portugal og Cristiano Ronaldo berget til slutt 3-3 mot Spania i fotball-VM. Real Madrid-spissen startet dagen med dommen i skattesaken, der han ble dømt for å ha unndratt nærmere 200 millioner kroner i skatt. Men Ronaldo svarte med hattrick mot nettopp landet der han ble dømt. Ekspertene Petter Veland fra Viasat og Frode da Costa Lia fra Josimar oppsummerer kampen med programleder Øyvind Godø. Vis mer

Skattesaken

Dette har tidligere blitt nevnt som en av grunnene til at Ronaldo ville forlate den spanske hovedstadsklubben.

Da det ble kjent at Cristiano Ronaldo var tiltalt for skatteunndragelse i fjor sommer, ble han fort koblet vekk fra Real Madrid.

Før VM startet ble han dømt til to års betinget fengsel, og må i tillegg betale en ganske spenstig bot.

Heller ikke her skal Ronaldo ha følt at han fikk nok støtte av Real Madrid. Og derfor er skattesaken et av mange elementer på hvorfor Ronaldo ønsket seg bort, sier Kvalvik.

- Slik jeg forstår det, har han etterlyst støtte fra Real Madrid i den saken mot den spanske staten, og kanskje også et ønske om en forbedret kontrakt. Samtidig virker det som han har hatt et ønske om at «Los Blancos» skulle ta noe av den boten han har fått, sier Kvalvik.

Nye utfordringer

Dagbladet snakket med Norges fremste ekspert på spansk fotball da overgangen var i boks. Han mente en av grunnene til at Ronaldo forlater Real Madrid, er at han ønsker nye utfordringer.

- Han vil bli konge i et nytt land. Han har vært det i Manchester United og Premier League. Han har vært den største sammen med Lionel Messi i La Liga. Nå blir han den største i Serie A, sier Veland, som presiserer at han må fortsette å prestere der.

Ronaldo har blitt toppscorer seks ganger på rad i Champions League. Blir han det igjen for Juventus, har han blitt det for tre forskjellige klubber i det gjeveste selskap. Det er et viktig poeng, mener kollega Kvalvik.

- Ronaldo har nådd sine mål i Real Madrid, og nå bygger han videre på merkevaren sin med en stor overgang. Akkurat det der, har blitt et fenomen: Zlatan Ibrahimovic gikk gratis til Manchester United, som ble en stor snakis, og Neymar gikk til PSG. Slik er det litt med Ronaldo også, det er han vi snakker om i sommer, sier han.

- Kan han vinne flere Ballon d'Or i Juventus?

- Det er interessant. Jeg vil tro at han fort kan bøtte inn en del mål i Serie A. Juventus ser ut til å øke sin styrke i hjemlig serie. Jeg tror også at han kan bøtte inn mål for Juventus i Champions League. Men han er avhengig av at sånne som Paolo Dybala ikke drar. Hvis Dybala forsvinner, blir det litt status quo - tilbake til null.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer