- Tre gull er helt konge

Eirik Verås Larsen psyker ut rivalene i OL-kajakk.

SCHINIAS (Dagbladet.no): Etter en rolig start fosset 28-åringen forbi båt etter båt inn til mål på semifinalen i K1 500. Ingen raskere, heller ikke de to andre heatene.

- Jeg er litt overrasket over å være best, jeg roet ned på slutten, sier Verås Larsen.

Så suveren er nordmannen hittil. Han er i tre OL-finaler, gullene deles ut i K1 1000 og K2 1000 fra kl. 07.30 i morgen tidlig. Lørdag har han enda en mulighet i K1 500.

- Tar du tre gull, er du helt konge. Men det er lenge igjen, sier Verås Larsen.

28-åringen har vunnet hvert eneste heat på veien, ingen står mot når han legger inn et ekstra gir i andre halvdel av løpene.

- Har alt gått perfekt i OL?

- Ja, så langt. Men det hjelper ikke hvis det ikke funker i finalen i morgen, sier Verås Larsen til Dagbladet.no.

For fem dager siden, før heatene startet, var han fornøyd med én medalje. Nå er han favoritt til tre av den edleste sorten.

- Jeg ville satset penger på Eirik for to gull. I K2 er Sverige sterke, sier trener Kjell Tore Solvang.

Vil ikke tenke på tre gull

Padleren selv prøver å la være å tenke i samme baner.

- Jeg har ikke noen medalje i OL fra før, jeg har lyst på det. Men jeg kan ikke tenke på alle distansene, sier Verås Larsen.

Det blir ikke mye tankespinn mellom finalene i morgen. Det er under 60 minutter fra han går i mål på K1 til han og makker Nils Olav Fjeldheim fyker ut fra start i toeren.

Hvis arrangørene ikke klarer å holde tidsskjemaet fra medaljeutdelingen, er padleren i trøbbel. Han har 30 min. fra medaljene deles ut, til han skal padle for ny.

- Tida er knapp, ting må gå på skinner.

Trenerens verste mareritt er at padleren fra Flekkefjord stoppes av en dopingkontrollør etter K1-finalen. På grunn av tidsklemma, altså.

- De gir seg ikke før du tar livet av dem, sier Solvang.

Har psyket ut alle

Rivalene har de bedre kontroll på. Nathan Baggaley har skuffet, men regnes som tøffeste konkurrent sammen med kanadiske Adam van Koeverden i K1 1000. Det er prestisjedistansen, og viktigst for alle.

På K1 500 føyes britiske Ian Wynne til Baggaley og van Koeverden, som begge er tidligere treningskompiser av nordmannen.

- Jeg har troen på at det skal gå bra, sier 28-åringen.

Trener Solvang tror Verås Larsen allerede har psyket ut alle med maktdemonstrasjonene sine. Padleren bare håper.

- De ser at jeg er best, kanskje blir det vanskelig for dem å tro de skal til topps. Jeg håper det. Jeg håper de tenker på at de padler for sølv, sier Verås Larsen.

NUMMER EN:</B> Eirik Verås Larsen har vært suveren hittil. Han kan vinne tre gull.