Tre hoppere VM-klare

12 av NM-hopperne er aktuelle for skiflygings-VM i Vikersundbakken 10. til 13. februar. Tre mann er sikre: Lasse Ottesen, Tommy Ingebrigtsen og Roar Ljøkelsøy.

VM-laget blir nominert etter søndagens storbakke-NM på Rena. Landslagssjef Hroar Stjernen har tre grupper med kandidater.

- Selv om ingen har fått klarsignal, skal det mye til om ikke Lasse Ottesen, Tommy Ingebrigtsen og Roar Ljøkelsøy blir tatt ut.

- Største utfordrere er Olav Magne Dønnem, Henning Stensrud, Morten Ågheim, Jon Petter Sandaker og Frode Håre.

Outsidere er Espen Bredesen, Kjell-Erik Sagbakken, Tore Sneli og Tom Åge Aarnes, sier Hroar Stjernen til Dagbladet.

Seks til VM

Seks mann blir nominert til skiflygings-VM.

- Etter treningen i Vikersundbakken torsdag 10. februar tar jeg ut fire mann til fredagens kvalifisering. Vi skal få et bra VM-lag, sier Stjernen foran Rena-NM.

- Vurdering

VM-troppen blir tatt ut på rein vurdering.

- Jeg vil se helheten, og har både vinterens prestasjoner og tidligere skiflygingsmeritter med i vurderingen. Det blir ingen amerikansk uttaking, sier landslagssjefen.

Han forventer to kvalitetsrenn i NM (normalbakke fredag kveld, storbakke søndag), og vil ha internasjonal fart i minst én av omgangene hver renndag.

- Det er viktig å ha presset fart. Vi skal være realistiske og ha samme fart i NM som i internasjonale renn, sier landslagssjef Hroar Stjernen.