TRE HUNDREDELER: Kjetil Jansrud ble slått med tre hundredeler. - Det er drit lite. Men det er nok. Sånn er denne businessen, sa han til Dagbladet etterpå. Foto: Roy Wahlstrøm / Dagbladet
TRE HUNDREDELER: Kjetil Jansrud ble slått med tre hundredeler. - Det er drit lite. Men det er nok. Sånn er denne businessen, sa han til Dagbladet etterpå. Foto: Roy Wahlstrøm / DagbladetVis mer

- Tre hundredeler er drit lite. Men det er nok. Sånn er denne businessen

Kjetil Jansrud (26) har aldri vært nærmere sin første seier.

KVITFJELL (Dagbladet): Nordmannen kjørte inn til bestetid fra startnummer 14, men det holdt ikke helt inn for vinstramannen. Beat Feuz og Klaus Kröll klokket begge inn tre hundredeler foran Jansrud - og delte seieren i den gamle OL-traseen fra 1994.

- Det er selvsagt litt bittert å være så nærme seieren. Tre hundredeler er drit lite. Men det er nok. Sånn er denne businessen. Kjetil André Aamodt tapte OL-gullet her med fire hundredeler i 1994, så han vet også litt om marginer, sier Kjetil Jansrud til Dagbladet.

Ser sterk ut Nordmannen har sett sterk ut hele uka på Kvitfjell. Han var raskest på utfortreningen både onsdag og torsdag. Og i dag var han uhyre nærme sin aller første seier i verdenscupsirkuset.

- Man har alltid en følelse av hvor man kunne ha gjort det bedre, men jeg tapte ikke seieren i dag. Jeg hadde ingen store feil hvor jeg kan si at der tapte jeg seieren.

- Det er så stor konkurranse i denne idretten at man aldri kan være misfornøyd når man havner på podiet. Det er et privilegium uansett, sier Kjetil Jansrud til Dagbladet.

Sette standarden I utfor har Jansrud sjuendeplass som pers i verdenscupen. Med raskeste tid i begge treningsomgangene er han likevel en av de største favorittene i morgen.

- Jeg håper at denne tredjeplassen setter en standard for resten av helga. Det er ingen som håper mer enn meg at jeg snart får min første seier i verdenscupen, og jeg har tenkt å ofre alt for å få til det.

- Vurderer du seierssjansen som størst på morgendagens utfor eller i super-g-rennet på søndag?

- Jeg mener jeg har like god sjanse i begge rennene. Folk gir gass her og har lyst på å vinne, så jeg må ha tilsvarende lyst på å vinne om jeg skal klare det.

Aksel nummer fem Aksel Lund Svindal (29) ble nummer fem, 17 hundredeler bak vinnerduoen. Romerikingen ledet store deler av rennet, men tapte for mye i siste tredjedel av løypa. Superveteran Didier Cuche (38) snek seg inn på plassen mellom Jansrud og Svindal, og knappet inn fem poeng på Svindal i super-g-cupen.

TIGHT: Det skiller bare to poeng mellom Aksel Lund Svindal og Didier Cuche i super-g-cupen. Lund Svindal tror det kommer til å bli veldig tight. Foto: Lise Åserud / Scanpix
TIGHT: Det skiller bare to poeng mellom Aksel Lund Svindal og Didier Cuche i super-g-cupen. Lund Svindal tror det kommer til å bli veldig tight. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Der har Svindal nå bare to poengs forsprang.

- Det kommer til å bli veldig tight, og jeg kan ikke ha han foran meg flere ganger om jeg skal klare å vinne super-g-cupen, sier Aksel Lund Svindal til Dagbladet.