Tre italienere som kan senke Norge

- Det lukter svidd, advarer ekspert.

 SULTEN PÅ MÅL. Ciro Immobile kan senke Norge på Ullevål. Han er ung, sulten og målfarlig. Immobile jubler for sitt første mål på landslaget mot Nederland onsdag. Foto: AP.
SULTEN PÅ MÅL. Ciro Immobile kan senke Norge på Ullevål. Han er ung, sulten og målfarlig. Immobile jubler for sitt første mål på landslaget mot Nederland onsdag. Foto: AP.Vis mer

(Dagbladet): Norge møter Italia i EM-kvalifiseringskamp på Ullevål tirsdag kveld.

- Det er en formidabel motstander som har en sentral linje det rett og slett lukter svidd av, sier Endre Olav Osnes.

Eksperten på italiensk fotball og kommentator på CMore, mener den rette linja med keeper Buffon, midtbanespiller De Rossi og Immobile på topp er stinn av kvaliteter.

- Her får det norske landslaget noe å stå i mot, mener Osnes.

ENORM RUTINE. Gianluigi Buffon er en solid siste skanse. Den 191 cm lange burvokteren har stor sjøltillit før landskampen mot Norge. Foto: AFP.
ENORM RUTINE. Gianluigi Buffon er en solid siste skanse. Den 191 cm lange burvokteren har stor sjøltillit før landskampen mot Norge. Foto: AFP. Vis mer

Han tror denne trioen kan senke landslaget på Ullevål:

Gianluigi Buffon (36) er en gigant. Det er rett og slett verdens beste keeper. Kombinasjonen av rutine, stor rekkevidde (Buffon er 191 cm høy) , plasseringsevne og en enorm sjøltillit gjør det svært vanskelig å sette ballen i målet bak ham. Buffon sto for trener Antonio Conte i Juventus. Han spilte ikke mot Nederland, men han kommer ikke til Ullevål for å sitte på benken. Buffon gir det italienske laget tyngde som den institusjonen han er. Har han noen svakheter i det hele tatt?

Daniele De Rossi (31) er Italias hærfører. Han er det perfekte midpunktet i Contes 3-5-2 formasjon. Han ligger dypt og er en svært bra første forsvarer foran tre-back linja. Etter min mening er han en av verdens beste midtbanespilleer. Han er en kriger, som hater å tape en duell. Han blir svart i øynene, når han skal ha tak i ballen. De Rossi er en svært viktig lagspiller. Han ligger og balanserer midtbanen med dynamiske indreløpere som passer perfekt inn i formasjonen 3-5-2 med De Rossi som den sentrale.

Ciro Immobile (24) er en ganske fersk forward som har det meste. Han ble toppscorer La Liga i fjor for sin forrige klubb Torino med 22 mål i fjor. Å bli toppscorer i Italia med et lag som ender på 7. plass sier mye om hans kvaliteter som goalgetter. Jeg ser på ham som en komplett angriper. Han er god på hodet og skyter bra. Han er flink til å posisjonere seg. Immobile scoret sitt første landslagsmål mot Nederland. Han kommer sulten til Ullevål.

STYRER FORMASJONEN.Daniele De Rossi er perfekt i den nye formasjonen til Italia. Han styrer midtbanen og fungerer som første forsvarer. Foto: AP.
STYRER FORMASJONEN.Daniele De Rossi er perfekt i den nye formasjonen til Italia. Han styrer midtbanen og fungerer som første forsvarer. Foto: AP. Vis mer