Tre julegaver og rett til topps

Arsenal utnyttet Everton i nisse-modus.

(Dagbladet.no): Everton - Arsenal 1-4

Topplagene i Premier League har vært imponerende stabile så langt i sesongen, men jula ser ut til å bli tøff for flere av gullkandidatene.

Tidligere i dag fikk Manchester United juling av West Ham. Arsenal hadde lenge trøbbel mot Everton i Liverpool, men et hjemmeforsvar i det gavmilde hjørne forærte Arsenal tre, til slutt, velfortjente poeng.

- Jeg synes vi spilte meget bra i dag og jeg synes vi var bedre enn Arsenal. Det er utrolig at vi tapte 4-1 og i dag synes jeg ikke det beste laget vant, sa Everton-manager David Moyes ifølge BBC etter kampen.

Men hjemmelagets ledermål kom på det mest klassiske Everton-vis. Banket inn på pur vilje og en herlig krigersk innstilling.

Cahill eller Yakubu?

Corneren ble svingt presist inn fra venstre, og Everton fylte på med folk. Yakubu og Tim Cahill kjempet om å nå ballen først, og det så ut som det var knottene til den lille australieren som til slutt dyttet ballen over linja til 1-0.

Arsenal tok etterhvert mer over banespillet, men skapte få gode muligheter i første omgang. Med det tette juleprogrammet i bakhodet valgte Arséne Wenger å spare blant andre Emmanuel Adebayor fra start.

Tre julegaver og rett til topps

- Adebayor og Rosicky trengte en lite pust i bakken etter den tøffe kampen for tre dager siden, forklarte Wenger etter kampen.

Det kunne ha kostet London-laget viktige poeng.

Hadde det ikke vært for en liten magiker av en brasilianer og et Everton-forsvar i skikkelig nisse-modus.

To mål på ti minutter sikret Arsenal tre nye, viktige poeng.


Iskald brasse

•47.min: Venstreback Gael Clichy slår langt opp mot Eduardo i bakrommet. Everton-forsvaret faller ikke av og Eduardo «venter ut» Everton-keeper Tim Howard og triller inn utlikningsmålet.

•58.min: Ny, utypisk lang ball opp mot Arsenal-spissene. Ballen stusses videre inn i bakrommet, og en Jagielka som tar i bruk alle mulige midler makter ikke å stoppe Eduardo. Alene med Howard er brassen igjen iskald og fullfører snuoperasjonen.

Effektive Arsenal hadde dermed fått godt betalt på forblåste Goodison.

DET ÅPNET SÅ BRA, MEN...: Tim Cahill sender Everton i ledelsen på Goodison. I andre omgang ble hjemmelaget brutalt straffet av et effektivt Arsenal. Foto: Julian Hamilton/EPA
DET ÅPNET SÅ BRA, MEN...: Tim Cahill sender Everton i ledelsen på Goodison. I andre omgang ble hjemmelaget brutalt straffet av et effektivt Arsenal. Foto: Julian Hamilton/EPA Vis mer

Everton flyttet laget høyere i banen etter at de kom under og øynet håpet da Arsenals danske stjerneskudd Nicklas Bendtner pådro seg kveldens andre gule kort. 19-åringen skulle til å byttes ut da han helt unødvendig satte begge knottene i leggen på Andy Johnson.

Men istedet for Everton-utlikning, var det tid for altfor seine julegaver i feil ende.

Igjen.

Utklassing

Adebayor hadde erstattet Eduardo, og da Yobo og Everton-keeper Howard nølte, snappet ivorianeren ballen og kunne bare spasere inn punkteringen og tre nye Arsenal-poeng.

På overtid kunne Tomas Rosicky banke inn 4-1 fra 14 meter etter et pent angrep i beste Wenger-tradisjon.

London-laget leder dermed Premier League med 47 poeng, to poeng foran Manchester United.

NB: Evertons Mikel Arteta fikk direkte rødt kort sju minutter før slutt da han slo hånda opp i ansiktet på Cesc Fabregas.

<B>MARCHING ON:</B> Adebayor har satt spikeren i Everton-kista og Arsenal jubler for tre nye poeng og tabelltopp.