Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tre kamper som avgjør sesongen

Høgmo og Tromsø tror på medalje.

TIL - Haugesund 2-0

TROMSØ (Dagbladet): Det starter med Vålerenga borte neste søndag, så er det Sandnes Ulf borte på onsdagen og Molde hjemme på lørdagen. Tre kamper som vil avgjøre om Tromsø klarer å ta medalje også denne Tippeliga-sesongen.

I hvert fall om vi skal tro Tromsø-trener Per Mathias Høgmo.

- De tre kampene som kommer i neste uke vil være helt avgjørende. Vi er godt forberedt og ikke minst så gleder vi oss, sier en offensiv Høgmo.

Samme som i fjor For Tromsø er situasjonen merkverdig lik det den var i fjor. Da spilte Tromsø søndag og onsdag, før Molde kom opp til avgjørende gullkamp på Alfheim. Fasiten i fjor ble en samlet poengsum på 0.

Ruben Yttergård Jenssen mener laget er bedre forberedt denne gangen.

 TRE KAMPER AVGJØR:  Tromsø-trener Per Mathias Høgmo tror på medalje. Svaret på om han får rett kommer i løpet av neste uke. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
TRE KAMPER AVGJØR: Tromsø-trener Per Mathias Høgmo tror på medalje. Svaret på om han får rett kommer i løpet av neste uke. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

- Det tror jeg. Vi er i hvert fall veldig skjerpet og forhåpentligvis har vi tatt noen steg fra i fjor. Men det gjenstår jo å se, sier Yttergård Jenssen til Dagbladet.

- Ekstrem form I Tromsø er i hvert fall alle enig om at målet er medalje.

- Jeg håper virkelig at vi klarer det. Det er det som er det store målet for alle her. Men det betyr at vi må plukke seiere hele veien inn, sier Ole Martin Årst.

Storscoreren mener laget har den roen og selvtilliten som skal til. Noe som igjen ble bevist i 2-0-seieren over Haugesund på Alfheim i går.

- Vi har en veldig ro i laget. Selv om vi ikke får uttelling med en gang, så vet vi at målene kommer, sier Årst.

Trener Høgmo tror faktisk det er mulig å vinne resten av kampene.

- Vi har vunnet syv av de åtte siste. Det er ekstremt bra. Samtidig ser jeg ikke noen grunn til at det ikke kan fortsette, sier trener Høgmo.

I teorien kan det faktisk gi seriegull også. Men sannsynlgigvis blir det å strekke Tromsø-optimismen litt vel langt.

 I FORM:  Ole Martin Årst (38) er tilbake i scoringsform denne høsten. I går ble det scoring mot Haugesund på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
I FORM: Ole Martin Årst (38) er tilbake i scoringsform denne høsten. I går ble det scoring mot Haugesund på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer