Tre kampers karantene for Moss-spiller etter skrekktakling

NFF tar i bruk videobevis mot Fabien Vidalon.

|||(Dagbladet): Moss-spilleren Fabien Vidalon er ilagt tre kampers karantene av disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund for den voldsomme taklingen mot Fredrikstad-talentet Simen Rafn i søndagens Østfold-duell i Adeccoligaen.

65 minutter ut i kampen på Melløs stjal Rafn ballen fra en motstander og satte fart mot Moss-målet. 18-åringen rakk såvidt å få sendt i vei en avslutning før Vidalon braste inn i ham i voldsom fart og med to strake bein.

Dommer Petter Toppe vurderte situasjonen der og da til å ha vært en ren duell, men innrømmet i etterkant at han etter all sannsynlighet ville sendt Vidalon av banen med rødt kort om han hadde hatt full oversikt over situasjonen.

Det at kamplederen ikke fikk med seg hva som skjedde, åpnet for at Norges Fotballforbund kunne gå inn og åpne disiplinærsak på bakgrunn av videobilder, og de har kommet til samme konklusjon som dommeren.

«Videobilder viser med all tydelighet at spiller Fabien Vidalon(Moss FK) i stor fart og med strake ben takler FFK-spilleren uten mulighet til å nå ballen, og dermed utsetter FFK-spilleren for stor fare. Sistnevnte ble skadet og måtte byttes ut som følge av taklingen. Disiplinærutvalget finner det således bevist at Fabien Vidalons handling kan karakteriseres som voldsom opptreden som normalt ville medført rødt kort dersom dommeren hadde setthendelsen. » heter det i en pressemelding fra NFF.

Til alt hell slapp Simen Rafn unna en potensielt karrieretruende takling med strukne leddbånd i ankelen, og er i utgangspunktet satt ut av spill i et par uker.