KARANTENE: Makhtar Thioune (t.h) har allerede fått straff av Viking for rasismeuttalelsen mot dommer Svein-Erik Edvartsen (i lyseblått). Nå har han fått tre kampers karantene av Fotballforbundet.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KARANTENE: Makhtar Thioune (t.h) har allerede fått straff av Viking for rasismeuttalelsen mot dommer Svein-Erik Edvartsen (i lyseblått). Nå har han fått tre kampers karantene av Fotballforbundet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Tre kampers karantene for Thioune

Etter å ha rettet rasismeanklager mot dommer Svein-Erik Edvartsen.

(Dagbladet): Viking-spiller Makhtar Thioune har fått tre kampers karantene av Fotballforbundet. Det ble kunngjort i en pressemelding i ettermiddag.

Etter at Viking tapte 2-0 for Brann på lørdag, stormet Thioune dommergarderoben og kom med rasismeanklager mot Edvartsen.

- I følge NFFs retningslinjer skal enhver uttalelse som er egnet til å så tvil om dommerens integritet/nøytralitet regnes som upassende opptreden.  Etter en totalvurdering av foreliggende dokumentasjon mener nemnda at spilleren kommer med upassende uttalelser i etterkant av tippeligakampen mellom Brann og Viking, og bør ilegges tre kampers karantene for sin opptreden i kampen, heter det i pressemeldingen.

Viking har også ilagt senegaleseren karantene. Den er på to kamper.