Tre Kronor lekte seg til finalen

Tsjekkia ble utklasset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sverige – Tsjekkia 7-3: Den gode svenske OL-innsatsen vil ingen ende ta. Nå er også «Tre kronor» klare for gullkamp 12 år etter at forrige OL-gull i hockey kom på Lillehammer. I dag knuste de Tsjekkia i semifinalen med hele 7-3.

Perioderesultatene ble 2-1, 4-2 og 1-0.

Det stjernespekkede svenske laget er åpenbart i knallform. Stjernene Peter Forsberg og Mats Sundin har storspilt. Forsberg avgjorde OL-finalen da Sverige vant sitt siste hockeygull. Nå kan han gjøre det igjen.

Vil ha gull

– Dette var veldig gøy. 12 år er lenge siden. Vi spilte bra i dag og vi er verdt en plass i finalen. Vi er bedre enn Tsjekkia. Spiller vi som vi gjorde i semifinalen, vinner vi nok, sa Peter Forsberg til SVT etter kampen.

– Det er spennende og utrolig moro at vi er i OL-finalen. Vi gjorde en kanonkamp mot Tsjekkia. Alle spilte bra og vi fikk fortsette å spille bra enda en kamp. Så får vi se hvordan det går på søndag, sa Mats Sundin.

– Dette var vår beste kamp. Alle fire rekkene spilte bra og alle kjempet. Vi fikk en god start. De hadde en sjanse til å komme inn i kampen, men vi hadde kontroll, sa Daniel Alfredsson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer