Tre Kronor lekte seg til finalen

Tsjekkia ble utklasset.

Sverige – Tsjekkia 7-3: Den gode svenske OL-innsatsen vil ingen ende ta. Nå er også «Tre kronor» klare for gullkamp 12 år etter at forrige OL-gull i hockey kom på Lillehammer. I dag knuste de Tsjekkia i semifinalen med hele 7-3.

Perioderesultatene ble 2-1, 4-2 og 1-0.

Det stjernespekkede svenske laget er åpenbart i knallform. Stjernene Peter Forsberg og Mats Sundin har storspilt. Forsberg avgjorde OL-finalen da Sverige vant sitt siste hockeygull. Nå kan han gjøre det igjen.

Vil ha gull

– Dette var veldig gøy. 12 år er lenge siden. Vi spilte bra i dag og vi er verdt en plass i finalen. Vi er bedre enn Tsjekkia. Spiller vi som vi gjorde i semifinalen, vinner vi nok, sa Peter Forsberg til SVT etter kampen.

– Det er spennende og utrolig moro at vi er i OL-finalen. Vi gjorde en kanonkamp mot Tsjekkia. Alle spilte bra og vi fikk fortsette å spille bra enda en kamp. Så får vi se hvordan det går på søndag, sa Mats Sundin.

– Dette var vår beste kamp. Alle fire rekkene spilte bra og alle kjempet. Vi fikk en god start. De hadde en sjanse til å komme inn i kampen, men vi hadde kontroll, sa Daniel Alfredsson.

Ydmykelse

Allerede etter 34 sekunder i den første perioden satte Fredrik Modin inn svenskens første mål. Filip Kuba reduserte etter 3.11 minutter. Svenskene vant likevel den første perioden 2-1 etter at arbeidsjernet Per-Johan Axelsson satte inn 2-1 etter 13.37.

Henrik Sedin satte standarden da han økte svenskenes ledelse til 3-1etter at bare 1.16 minutt var spilt av den andre perioden. Så kom 4-1 og 5-1 ved Christian Bäckman og Jörgen Jönsson. Da så det stygt ut for Tsjekkia og lagts store stjerne Jaromir Jagr.

Selv om Alex Hemsky og Vaclav Prospal reduserte til 5-2 og 5-3, var det aldri noen tvil om at Sverige var best i semifinalen. De vant den andre perioden 4-2 etter at Daniel Alfredsson la på til 6-3 minuttet før pause.

I den siste perioden la Tomas Holmström på til 7-3 og ydmykelsen var total for Tsjekkia. Nå er det bare tre perioder til som skiller Sverige fra et OL-gull i hockey.

(ANB)

LEKESTUE: Henrik Sedin løfter inn et av Sveriges sju mål mot Tsjekkia.