Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tre Kronor-treneren hetses etter tapet mot Norge

Det må han tåle, mener sjefen hans.

TUNGT Å SVELGE: Erik Ersberg slipper inn et skudd fra Marius Holtet (ikke på bildet). Foto: Petr Josek, Reuters/Scanpix
TUNGT Å SVELGE: Erik Ersberg slipper inn et skudd fra Marius Holtet (ikke på bildet). Foto: Petr Josek, Reuters/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): En ting er å bli ydmyket av Petter Northug i skisporet. Men et tap for Norge i hockey-VM kan virkelig få raseriet til å boble i det svenske folkedypet.

En del av boblene kommer til overflaten i form av rasende mail i innboksen til landslagssjefen Pär Mårts.

- Ja, det har kommet en del. Om at jeg kan dra til helvete og sånt, forteller Mårts til Expressen.

Har blitt drapstruet Han har likevel opplevd enda verre før.

- Det er klart det ikke er morsomt. Jeg har fått drapstrusler tidligere i karrieren. Det er ingen trusler nå, men folk er sinte, sier han.

Mårts overtok som landslagstrener for «Tre Kronor» i fjor, og leder laget i sitt første mesterskap. Stort verre VM-debut enn et tap for Norge, kan knapt en svensk trener få.

Mårts mener det er en del av jobben hans å takle kritikk. Det samme sier hans nærmeste overordnede, Tre Kronors general manager Tommy Boustedt:

- Dette må man tåle og holde ut. Jeg har full forståelse for at folk er skuffet og hadde ventet seg mer, selv om Norge er bedre enn hva det virker som folk tror.

Unner ikke Norge noe Til Aftonbladet sier Mårts at han fått bekreftet at Sverige ble snytt for et mål, og at «de» har tilstått dette.

- Hvem har tilstått?

- Vi stillte et spørsmål om hvorvidt det var mål eller ikke til de ansvarlige, og fikk vite at det skulle vært mål. Men fra hvem eller hvor, vil jeg ikke si. Det holder at vi fikk vite det, sier Mårts.

Aftonbladet lurer også på om han ikke unner nordmennene å være glade etter å ha slått Sverige.

- Nei, jeg unner ingen motstandere å være glade.

FÅR HAT-MAIL: Sveriges trener Pär Mårts (t.h.) blir skjelt ut på epost av sinte svenske hockeyfans etter tapet mot Roy Johansens Norge. Foto: Fredrik Sandberg, Scanpix
FÅR HAT-MAIL: Sveriges trener Pär Mårts (t.h.) blir skjelt ut på epost av sinte svenske hockeyfans etter tapet mot Roy Johansens Norge. Foto: Fredrik Sandberg, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media