Tre lagvenninner, tre mil, tre medaljer

Derfor er Bjørgen nominert til Folkets Idrettspris.

TRE OM DET: Therese Johaug, Marit Bjørgen og Kristin størmer Steira dro hverandre til OL-mealjene på tremila i Sotsji. Det var også Marits tredje OL-gull i lekene.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TRE OM DET: Therese Johaug, Marit Bjørgen og Kristin størmer Steira dro hverandre til OL-mealjene på tremila i Sotsji. Det var også Marits tredje OL-gull i lekene.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Stem på din Folkets Idrettspris-kandidat lenger ned i saken! Vi trekker ut tre vinnere som får tilsendt gavekort til en verdi av 1000 kroner.

(Dagbladet): Da Marit Bjørgen vant sitt første OL-gull i Vancouver gråt hun av glede. Da hun vant åpningsrennet i Sotsji gråt hun også, men denne gangen av helt andre grunner.

Den norske langrennsleiren ble rystet langt inn i margen da Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror døde brått dagen før alvoret i Sotsji tok til. Da tankene og følelsene kretset rundt alt annet enn langrenn var det lagkapteinen Marit som sto fram. Både sportslig og menneskelig.

Det første gullet Lørdag 8. februar 2014, blant høye, kraftige furutrær, langt oppi den russiske fjellheimen, forsøkte Marit og de andre norske jentene å forberede seg som normalt til et av årets største sportslige høydepunkter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer