Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tre langrennsløpere utestengt for doping

Det internasjonale skiforbundet (FIS) utestenger tre langrennsløpere for doping. Det kommer i kjølvannet av avsløringene under VM i Seefeld 2019.

UTESTENGES: Alexej Poltoranin er blant de utestengte. Markuu Ulander/Lehtikuva via AP
UTESTENGES: Alexej Poltoranin er blant de utestengte. Markuu Ulander/Lehtikuva via AP Vis mer

Karel Tammjärv (Estland), Andreas Veerpalu (Estland) og Alexej Poltoranin (Kashakstan) er utestengt for doping. Samtlige har fått en straff på fire år etter brudd på anti-dopingreglene.

Det melder blant annet TV 2. Mati Alaver, som jobbet i det estiske støtteapparatet, er også utestengt fra idretten.

De tre langrennsløperne var blant utøverne som ble tatt under dopingopprullingen under VM i Seefeld i 2019. Hele langrennverden ble rystet over bildene av Max Hauke, som ble fanget på kamera mens han mottok en blodoverføring. Østerrikeren og hans landsmann, Dominik Baldauf, har tidligere blitt utestengt i saken. De også i fire år.

HAUKE: Svenske Expressen har snakket med den dopingdømte Max Hauke, som ble tatt på fersken under VM i Seefeld da han bloddopet seg. Østerrikeren åpner seg om hvorfor han tok det valget han gjorde. Video: SportsExpressen TV Vis mer

Både de tre som ble utestengt i dag, Hauke og Baldauf har vært tilknyttet nettverket rundt skandalelegen Mark Schmidt. I en pressemelding fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) står det:

«Myndighetene uttalte at arrestasjonene var en del av av bred, langsiktig etterforskning av en dopingoperasjon drevet av den tyske sportslegen Dr. Markus Schmidt, som involverte flere idretter. På mistanke om kommersiell sportssvindel og bruk av illegale rusmidler og metoder for dopingformål».

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media