Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Tre må bort

Tidligere midtbanegeneral Bent Skammelsrud mener Rosenborg må slanke stallen etter kjøpet av Alexander Ødegaard.

Etter gårsdagens kjøp av Sogndals Ødegaard teller Rosenborg-stallen hele 25 mann. Inkludert åtte angrepsspillere som kjemper om tre plasser.

-  25 er for mange. Tre mann nå bort. Dette er alltid en balansegang. Med mange skader er det behov for en bred stall. Men mange gode spillere kommer til å sitte på benken. Og det er begrenset hvor mange spillerne en kan få inn på et treningsfelt. Kvaliteten på treningen vil synke med for mange spillere, sier eks-Rosenborgspiller og og TV3-ekspert Bent Skammelsrud til Dagbladet.

Hovedtrener Per Joar Hansen er ikke 100 prosent enig.

Noen må bort?

-  Vi får se. Vi har pratet om 20- 22 pluss tre keepere. Dette er avhengig av om det er spillere vi ikke lenger vil ha i stallen. Vi skal ha spillermøter nå i den nærmeste framtid. Men spillere som ikke tåler at gode spillere kommer til RBK, har sjøl et kjempeproblem, sier Hansen til Dagbladet.

Frode Johnsen, Daniel Braaten, Øyvind Storflor, Thorstein Helstad, Harald Martin Brattbakk og Christer George heter Alexander Ødeggards rivaler til de tre spissplassene i Rosenborg. 24-åringen forstår at folk lurer på hvorfor han ikke heller valgte «fast plass» på Brann.

-  Gode folk i Brann

-   Det er mange gode folk i Brann også. Men dette er sterke folk. Og folk setter kanskje spørsmålstegn ved hvorfor jeg reiser dit, erkjenner Alexander Ødegaard overfor Dagbladet.

-  Men jeg har tro på at jeg kan bidra til å gjøre både Rosenborg og meg sjøl bedre, sier landslagsspilleren som skrev under på en treårs avtale med trønderne.

På benken

Natt til i går tok Ødegaard valget Bergen og Trondheim hadde ventet på i ukevis. Mens tårene blandet seg med nedbøren blant de sju fjell, var gleden desto større i Trondheim. Men Ødegaard er forberedt på tøff konkurranse.

-  Det er ikke alle som går rett inn på RBK. Og jeg kommer nok også til å måtte sitte på benken i noen kamper. Det er veldig mange gode spillere der, og alle har jo lyst til å spille, sier 24-åringen, som scoret 15 mål for nedrykkslaget Sogndal.  Rosenborg håper fremdeles å sikre seg underskriften til Martin Andresen. Stabæk-spillerens rådgiver Erik Moe fortalte til Dagbladet i går kveld at landslagskapteinen ennå ikke har bestemt seg.

Sportsdirektør Rune Bratseth holder døra åpen for flere kjøp, i tillegg til en eventuelt Andresen.

-  Ingenting er bestemt. Når det gjelder eventuellt utlån, gjelder det de yngre spillerne, ingen av de kjente navnene, sier Bratseth til Dagbladet.

FOR MANGE: Rosenborgs spillerstall er blitt for stor med vinterens kjøp. I går ble Alexander Ødegaard klar. Tre mann må bort, mener tidligere Rosenborg-kaptein Bent Skammelsrud.
OMSIDER: Alexander Ødegaard bestemte seg for RBK.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media