Tre magiske Haugesund-minutter senket Rosenborg

Holdt til Haugesund-seier.

• FK Haugesund - Rosenborg 2-1 (2-0)

(Dagbladet): Rosenborg er avhengige av å ta poeng dersom de skal henge med i medaljekampen.

I dag fikk trønderne en marerittstart på kampen da Haugesund scoret to mål på tre minutter. Det ble vanskelig å hente inn for gjestene.

- Dette var fantastisk. Det ble altfor spennende på slutten. Vi rodde det i land, vi trengte disse poengene veldig, sier Haugesund-kaptein Per Morten Kristiansen til TV2 etter kampen.

Straffemiss Rosenborg åpnet kampen best, og hadde fem hjørnespark i løpet av de første sju minuttene.

Men Haugesund var ikke helt ufarlige, de heller. Stefan Strandberg felte Torbjørn Agdestein i feltet, og hjemmelaget fikk straffe etter fire minutter.

TRE MAGISKE MINUTTER: Haugesund scoret to mål på tre minutter mot Rosenborg søndag kveld. Daniel Bamberg scoret det første. De to målene viste seg å holde for Haugesund.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
TRE MAGISKE MINUTTER: Haugesund scoret to mål på tre minutter mot Rosenborg søndag kveld. Daniel Bamberg scoret det første. De to målene viste seg å holde for Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Den satte Maic Sema utenfor.

Tre magiske minutter Så kom tre elendige minutter for Rosenborg-forsvaret.

Haugesund vartet opp med god angrepsfotball da de tok ledelsen ved Daniel Bamberg etter 22 minutter. Ballen ble lagt inn i feltet, ble sleivsparket videre til Bamberg som kunne styre ballen i mål fra kort hold.

Bare tre minutter senere gjorde Sema opp for straffebommen. På ny ble ballen lagt inn i feltet, og etter litt klabb og babb i duellene kan Sema kline til på halv volley - og i mål.

Sema hadde også sjansen til å gi Haugesund en tremålsledelse, men alene med Rosenborg-keeper Daniel Örlund var sistnevnte godt ute og fikk avverget.

Redusering Rosenborg hevet seg i andre omgang, og kom til noen gode muligheter. Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen ble satt på prøve flere ganger.

Men det var først ti minutter før slutt Rosenborg fikk sin redusering. Først fikk en klønete Kristiansen ballen i brystet, ga retur, der Tomas Malec var på plass. Malec kunne sette ballen sikkert i mål.

Hjemmelaget fikk etterhvert mer enn nok med å forsvare seg.

Haugesund klarte det likevel, og tok tre viktige poeng.

- Vår første omgang var forferdelig av oss. Reiser vi hit og forventer å ikke være med i duellspillet, taper vi. Vi er ikke kalde nok. Første omgang ødelegger for oss, vi taper matchen der. Vi var ikke godt nok forberedt på det som kom, her er det et bra press. Vi taper fire vel dueller på rad foran 2-0-målet, sier Kåre Ingebrigtsen til TV2.