Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League:

Tre magiske minutter tente Arsenals håp om topp fire-plass

Påførte Jose Mourinhos menn sitt første tap på 25 Premier League-kamper.

SEIER: Danny Welbeck og Alexis Sanchez feirer førstnevntes mål mot gamleklubben. Foto: AFP PHOTO / IKIMAGES / Ian KINGTON
SEIER: Danny Welbeck og Alexis Sanchez feirer førstnevntes mål mot gamleklubben. Foto: AFP PHOTO / IKIMAGES / Ian KINGTON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal - Manchester United 2-0

(Dagbladet): Oppgjøret mellom Arsenal og Manchester United ligger det mye prestisje i. Akkurat nå handler det for begge om å klare å komme blant de fire beste i Premier League.

Arsenal tente det håpet da de i løpet av tre magiske minutter scoret to mål. To mål som ble nok til å senke Manchester United.

- Det var en veldig viktig seier for oss i dag. Forhåpentligvis får vi en god slutt på sesongen, sier målscorer Danny Welbeck, som nok en gang scoret mot gamleklubben.

- Jeg vokste jo opp der, og det er et spesielt sted for meg. Men når jeg går på banen, er det bare business. Når du scorer må du jo bli glad - det er bare naturlig.

Europa League

Arsenal påførte altså Manchester Uniteds første tap på 25 ligakamper. I tillegg var dette Arsene Wengers første seier over Jose Mourinho - uansett lag.

Nå handler alt om Europa League for de røde djevlene, sier Mourinho. Torsdag venter semifinale-returen mot Celta Vigo.

- Jeg er skuffet over resultatet, ikke det vi viste på banen. Vi tapte fordi vi ikke scoret, men vi hadde også sjanser til å gjøre det. De var heldige med det ene målet, sier Mourinho ifølge BBC.

- Laget var godt, velorganisert, vi prøvde å vinne, vi spilte for å vinne, vi forsvarte oss godt. Jeg mener at Arsenal ikke var bedre enn oss.

Store sjanser

Det var Manchester United som hadde den første store sjansen til å ta ledelsen. Bare etter fem minutter fant Wayne Rooney Anthony Martial, som holdt forsvaret unna - men skjøt utenfor.

En stund var det derimot Arsenal som var i best driv og kom til de beste sjansene. Blant annet Aaron Ramsey, som forsøkte seg med et skudd fra skrått hold. Der var det bare en god David de Gea som reddet det som kunne vært en ledelse for Arsenal.

Likevel gikk lagene målløse i garderoben til halvspilt kamp.

- Fortsetter det slik kan vi vente mål i andre omgang, mente TV 2-ekspert Brede Hangeland i pausen.

Så kom målene

Det fikk han helt rett i.

Ti minutter ut i omgangen - ut av ingenting - banket Granit Xhaka til fra 30 meter. Ballen gikk via ryggen på Ander Herrera og i mål bak David de Gea.

Og bare et par minutter senere smalt det igjen.

Denne gangen var det Alex Oxlade-Chamberlain som la ballen inn foran mål, som tidligere United-spiller Danny Welbeck elegant headet i mål. 2-0.

Det ble også nok til å ta tre poeng. Dermed har Arsenal fortsatt sjansen til å karre seg inn blant de fire beste i Premier League denne sesongen - og ta en verdifull Champions League-plass.