Eliteserien 2018: Rosenborg-Brann

Tre mål hjelper på RBK-humøret. Og litt på scoringssnittet som fortsatt er altfor lavt

Alt er ikke på stell selv om Rosenborg slår Lillestrøm enkelt og tar innpå Brann. Men det hjelper på humøret i bortskjemte Trondheim.

ROSENBORG PÅ SITT BESTE: Nicklas Bendtner har avsluttet et strålende RBK-angrep til 1-0 etter oppbyggende spill av Anders Trondsen, tre helt avgjørende berøringer fra Yann-Erik de Lanley og målgivende pasning fra Birger Meling (3). Det er denne typen samhandling laget har lett etter i hele år. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
ROSENBORG PÅ SITT BESTE: Nicklas Bendtner har avsluttet et strålende RBK-angrep til 1-0 etter oppbyggende spill av Anders Trondsen, tre helt avgjørende berøringer fra Yann-Erik de Lanley og målgivende pasning fra Birger Meling (3). Det er denne typen samhandling laget har lett etter i hele år. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rosenborg-Lillestrøm 3–0 (1–0)

DA ROSENBORG SLO Molde 4–0 i en imponerende forestilling i serierunde fire mente de fleste som mener noe om fotball i dette landet at den store gullfavoritten var friskmeldt etter bare to poeng på de første serierundene.

Det stemte ikke helt.

NÅ HAR ROSENBORG slått Lillestrøm 3–0 i en ny god Lerkendal-kamp. Mange vil sikkert hente fram diagnosen fra 8. april, konkludere med at det var dette tittelforsvarerne trengte, ikke minst på en kveld der Brann avga poeng hjemme, men så enkelt er det ikke. For selv om Nicklas Bendtner (1–0) og innhopper Aleksander Søderlund (3–0) begge kom på scoringslista, er det ikke gitt at dette var kampen der de offensive brikkene falt på plass.

Som fotballdoktor for en kveld vil jeg ikke gå lenger enn å si at Rosenborg er på bedringens vei.

DEN GANGEN ROSENBORG bygde seg opp som Norges største og beste fotballklubb var det offensiven som var lagets varemerke. Samhandlingen framover i banen, terpet, terpet og atter terpet med Nils Arne Eggen ved roret, ble RBK-stilens suksessfaktor og DNA.

Det spilte ingen rolle om de slapp inn noen mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer