Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tre mål NÅ ...og tre mot RBK

- Fotball-VM inspirerte meg til drømmetreffene. Jeg har aldri opplevd maken, sier Vålerenga-spilleren Bjørn Viljugrein (28) etter gårsdagens hat-trick på Bislett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av 25 minutter feide han inn tre baller i motstandernettet. Sist han lagde hat-trick var på lilleputtlaget til Strømmen i 1981. Etter å ha lagt en corner rett på pannebrasken til Kjell Roar Kaasa etter 57 sekunder, punkterte Viljugrein kampen med 2- 0 fem minutter seinere.

Ønskereprise

En halvtime ut i førsteomgang fulgte han opp med et skrått frispark helt oppe i krysset fra 20 meter, før han avsluttet hat-tricket med et volleyskudd nede i hjørnet fra 14 meter.

- Målet nå er å lage ønskereprise i søndagens Bislett-kamp mot Rosenborg. Alle kan spille godt innimellom. Vi er opptatt av å vise at vi er stabilt gode og ser ingen grunn til å slakke av mot RBK, sier Bjørn Viljugrein.

Før kampen i går hadde han to tippeligamål: Mot Lillestrøm og Bodø/Glimt.

- Volleyskuddet i TV-kampen mot LSK var også bra. Men jeg har aldri fått til så mange fulltreff på 25 minutter som i går. Etter å ha sett så mye bra VM-fotball på TV, fikk jeg lyst til å prestere litt sjøl også, sier Viljugrein etter brakseieren.

Stabilt godt

Han har én offisiell landskamp (mot Colombia), og vil få flere hvis han fortsetter som i går.

- Landslaget tenker jeg ikke på. Målet mitt er å spille stabilt godt for Vålerenga. Alt ut over det får komme som en bonus, sier Bjørn Viljugrein.

Etter å ha blitt kåret til «Dagens VIF-gutt» og hyllet av Klanen, vanket det lovord fra Vålerenga-trener Lars Tjærnås.

- Bjørn har jobbet steinhardt over lang tid, og virkelig slitt for framgangen. Nå er han på vei mot fjorårsformen. Førsteomgangen i går var klart årsbeste, ikke minst på grunn av alle de flotte målene, sier Lars Tjærnås.

For å slå Rosenborg vet han at laget må heve seg enda noen hakk.

- Det blir årets match for oss. Seieren i går var et alle tiders vorspiel, sier Vålerenga-leder Jon H. Nordbrekken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!