Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tre mål og en vakker pasning

Arsenal- Juventus 3- 1. Ljungberg to mål - aldeles strålende. Henry slo inn en Beckham fra 25 meter - vakkert. Men likevel tok Bergkamp kaka. Med kunstverket av en målgivende pasning til 3- 1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbytter Dennis Bergkamps ekstremt tekniske punktum på Highbury var det siste løftet Arsenal trengte på en ny stor hjemmekveld i Europa. Etter 2- 0 ved pause, hvor Juventus ikke hang med mer enn de første seks minuttene, kom Arsenal nemlig litt på hæla. Men Sol Campbells strekredning i ryggen på Stuart Taylor og inn i eget mål til 1- 2 bare fire minutter inn i andre omgang, var ikke farligere enn at full defensiv skjerping var nok.

Inntil Bergkamp altså åpnet veien for den ultimate jubel.

Leo-type

Og sjølsagt var det Fredrik Ljungberg - en langt framskreden og svensk Leo-type - som var i bakrommet der også. Akkurat like målhissig som han var da han gjorde 1- 0 på en retur og nesten 3- 0 på et nytt løp etter en drøy halvtime i første omgang. Men pasningen da, mann, fra Bergkamp før Ljungberg var der og lobbet 420 millioner keeperen Gianluigi Buffon rød i ansiktet.

En pasning som kom da vi alle trodde han hadde rotet bort hele angrepet.

For Bergkamp var treg i den kontringen Arsenal fikk i gave da dommeren plutselig sto i veien for en Juve-pasning. Så treg at han rotet seg inn der man normalt ikke kommer ut igjen med ære. Men omringet av tre klarte han likevel å beholde ballen under kontroll.

Og da han så åpningen og Ljungbergs bakromsvilje, lurte han alle med en overlegen liten vipp.

Trist

Thierry Henry er nevnt innledningsvis, og frisparket til 2- 0 fortjener en viss presisering. Det blåste inn med Beckham-bøy og to skritts fart. Så alt i alt er det vel bare en ting som er trist for Arsenal.

At Dennis Bergkamp fortsatt ikke tør å fly til bortekampene

Hele Norges coronakart