Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ellevill uavgjort mellom Liverpool og Tottenham

Tre mål og to straffer i ellevill avslutning mellom Liverpool og Tottenham

Harry Kane sikret uavgjort rett før slutt etter Salahs dobbel virket å ha sikret seieren for Liverpool.

FIKK STRAFFE: Erik Lamela går ned i en duel med Virgil van Dijk og får straffe tre minutter på overtid. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock
FIKK STRAFFE: Erik Lamela går ned i en duel med Virgil van Dijk og får straffe tre minutter på overtid. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Liverpool - Tottenham 2-2 (1-0)

(Dagbladet): Mohamed Salah har hatt en vidunderlig debutsesong for Merseyside-klubben. Med spisser som Ian Rush, Robbie Fowler, Michael Owen, Fernando Torres og Luis Suarez. Ingen av de eller noen andre Liverpool-spillere har nådd 20 mål i Premier League like fort som Salah. 25 kamper var alt han trengte for å nå milepælen.

Mot Tottenham scoret Salah to ganger, det andre på overtid da han på magisk vis dro seg forbi tre Tottenham-forsvarere og løftet ballen over Lloris. En vidunderlig scoring av egypteren.

Da virket det som om Liverpool skulle få med seg alle poengene etter en andre omgang hvor Tottenham hadde tatt over kampen fullstendig.

Drama i sluttminuttene

Men tre minutter på overtid fikk Tottenham igjen sjansen til å utligne. Linjemannen brøt inn og overtalte Moss til å peke på straffemerket etter at van Dijk skulle klarere, men i stedet sparket ned Lamela.

Fra straffemerket for andre gang for aftenen scoret Kane sitt 100. Premier League-mål for Tottenham.

Dermed fikk Kane sin revansje etter at han sløste vekk sjansen til å sende Tottenham foran fra straffemerket tidligere i oppgjøret.

- Det var en fantastisk kamp å bivåne. Jeg var rolig, fordi jeg syntes laget spilte så godt. Følelsen jeg har er at vi droppet to poeng. Vi var langt, langt bedre enn Liverpool, sa Tottenham-trener Mauricio Pochettino til BBC.

Liverpool-trener Jürgen Klopp var heller ikke fornøyd med uavgjortresultatet og la noe av skylden på linjemannen etter kampen.

- Det var to lag med mye kvalitet som desperat håpet å vinne. Kampen ble virkelig influert av linjemannen, men det er ikke noe vi får gjort noe med. Det var klar offside på den første så jeg vet ikke hva de diskuterte. Linjedommeren ønsket å være i sentrum av begivenhetene og det er han, sa en oppgitt Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen.

For det så ut til å gå mot borteseier på Anfield ti minutter før på stillingen 1-1 da en offsideplassert Harry Kane dro seg forbi Loris Karius og ble hektet av keeperen. Etter diskusjon med linjedommeren pekte dommer Jon Moss på straffemerket.

Harry Kane hadde sjansen til å sette inn sitt 100. Premier League-mål, men da ligatoppscoreren ventet at keeperen skulle slenge seg, ble Karius stående. Dermed kunne tyskeren enkelt slå unna straffen.

God Liverpool-start

I toppoppgjøret mot Tottenham var lynvingen tidlig frempå. Det tok bare 135 sekunder før Salah hadde funnet nettmaskene. Salah kunne riktignok takke begredelig forsvarsspill fra gjestene for hjelpen.

Eric Diers svake tilbakespill gjorde at Salah kunne snappe opp ballen og iskaldt sette ballen nede ved borteste stolpe.

Det var Liverpool som kjørte kampen i den første omgangen hjemme på Anfield. Etter den tidlige scoringen fortsatte de rødkledde med et høyt press og forsøkte å stresse de liljehvite fra London til feil.

For gjestene var det en frustrerende første omgang. Liverpool spilte direkte og ofte langt og dermed slet «Spurs» med å sette inn sitt sedvanlige høye press. Det nærmeste gjestene kom var et skudd fra langt hold fra Mousa Dembelé.

Det var tydelig at Tottenham savnet midtstopperkjempen Toby Alderweireld. Sommersigneringen Davinson Sanchez slet stort med å erstatte ham. Sanchez virket usikker og hadde et par store feil som Liverpool kunne utnyttet bedre. Med 20 minutter igjen ble Sanchez tatt av og Dier flyttet ned på stopperplass da Lamela kom inn.

Liverpool har byttet mellom Simon Mignolet og Loris Karius i mål denne sesongen uten at noen av dem har overbevist. Mot Tottenham fikk Karius sjansen og gjorde en av sine beste kamper i Liverpool-drakt. Tyskeren gjorde flere solide redninger, særlig da Heung-Min Son var alene gjennom og Karius kom raskt ut, gjorde seg stor og reddet mesterlig.

Da utlikningen kom var det lite Karius kunne gjøre med. Keeperen bokset unna et innlegg fra Eriksen, innbytter Victor Wanyama tok rennefart og hamret ballen i krysset fra 22 meter. En vidunderlig scoring av kenyaneren.

Deretter tok kampen fullstendig av i sluttminuttene, og begge lagene måtte ta til takke med ett poeng selv om de nok føler at de burde vunnet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!