Tre mål (...og vekk me'n?)

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk - Bryne 4-0. Jan Åge Fjørtoft (34) scoret i går sitt første hattrick i Norge. Tre vakre mål og gestikulasjoner som bare Gursken-ekspressen klarer å finne på. Klovnen er tilbake i manesjen.

Men på onsdag kan han være tilbake i en benketilværelse.

- Jan Åge viste hvilken måltjuv han er, men laget til cupkampen mot Tromsø onsdag tas ut i morgen, sier Gaute Larsen til Dagbladet.

En uvanlig ydmyk Fjørtoft blir ikke skuffet selv om han ikke får starte neste kamp.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan slik at Gaute skal slite med å sette meg ut av laget, men jeg har funnet min rolle i klubben nå. Enkelte kamper spiller jeg 90 minutter og i andre kamper igjen kommer jeg innpå mot slutten, sier Fjørtoft.

Fjørtoft-rock

Han innrømmer glatt at det har vært tøft å ikke spille fra start på førstelaget siden den katastrofale 1- 8-kampen mot Brann i Bergen 24. mai.

- Mange hadde avskrevet meg, og det er klart at det har påvirket meg. Jeg visste likevel at jeg ikke var i veldig god form i vår, etter en lang sesong uten pause, sier Fjørtoft og fortsetter:

- Både Stabæk og jeg brukte tid på å finne rytmen. Jeg kom litt skjeivt ut og framsto som sutrete i media. Det var ikke det som var meningen, sier Fjørtoft.

Nå spiller imidlertid både klubb og spiller samme melodi igjen.

På Nadderud i går var det «Fjørtoft-rock» for alle penga i andre omgang.

Brant straffe

Stabæk sleit imidlertid lenge før de startet festen i går. Martin Andresen brente straffespark, og Tryggvi Gudmundsson headet i tverrliggeren. Det som gledet mest før pause var da Christian Chippen Wilhelmsson viste magi i det 41. spilleminuttet. Han dro av to Bryne-forsvarere og slo en perfekt pasning til Mike Kjølø, som igjen fant Marel Baldvinsson og 1- 0

Jan Åge Fjørtoft på sin side fikk lite til før sidebytte.

Etter en sleivete pasning måtte han også tåle følgende slengbemerkning fra tribunen.

- Du er dårlig, du!

Haltebevegelser

Det var tydelig at tilropet tente Gursken-ekspressen ekstra, for like etter sidebytte startet Fjørtoft showet. Det første målet var en perle på volley.

- Innlegget er slik at jeg skal score på det, sier Fjørtoft.

Og han kunne ikke dy seg etter å ha scoret. Han gjorde haltebevegelser mot benken der trener Gaute Larsen satt.

På 3- 0-målet ble Fjørtoft nydelig frispilt, men sleit litt i duellen med Brynes Roger Eskeland. På andre forsøket lå ballen i nettet, og Fjørtoft signaliserte mot publikum.

Tok armhevinger

Jan Åge scoret enda en gang like før pause, og han ble publikums helt på Nadderud med flere gestikulasjoner.

- Jeg måtte bare slå oppgitt ut med armene mot publikum etter at Richard Ackon slo en løpeball til meg. Det er tydelig at han ikke kjenner meg, sier Jan Åge Fjørtoft og ler.

Dagens høydepunkt på Nadderud kom imidlertid få minutter før slutt:

Jan Åge Fjørtoft misset et volleyskudd og la seg ned på matta for å ta armhevinger til stor applaus fra publikum.

- Jeg mangler litt sharpness i avslutningene og skulle absolutt satt det skuddet, sier Jan åge Fjørtoft som forlot Nadderud til stående applaus fra publikum.

<B>ENDELIG TILBAKE:</B> Jan Åge Fjørtoft viste at han ikke er ferdig som toppspiss.