Tre mål på åtte minutter ga Stabæk-jubel

Men Sarpsborg ga kamp til døra.

• Stabæk - Sarpsborg 08 3-2 (3-0)

(Dagbladet): Sarpsborg-spiller Martin Thømt Jensen reiser neppe fra Nadderud med en god følelse.

Midtstopperen forårsaket både et straffespark og ga bort et mål, da Stabæk slo Sarpsborg 3-2 hjemme i kveld.

Kampen, som begynte som et stort snork, tok seg virkelig opp på tampen av første omgang.

Mot slutten av kampen holdt hjemmelaget på å rote det hele bort.

- Tre poeng, men vi gjorde det tøft for oss på slutten der. I andre omgang senket vi nivået vårt, og lot Sarpsborg få komme inn i kampen igjen, sier Stabæk-trener Bob Bradley til C More etter kampen.

Tre kjappe En stor sjanse til Stabæks Franck Boli var det eneste som var verdt å skrive hjem om før det hadde gått 38 minutter på Nadderud.

For da fikk gjestene fra Østfold seg tre vekkere.

Stabæk-ballet ble åpnet av Luc Kassi fra rundt 25 meter. Ballen ble fri etter en corner, og ga 19-åringen en flott mulighet. Den grep han til det ytterste - og klinte til med strak rist - og rett i krysset.

Vel fem minutter senere fikk hjemmelaget straffe.

Først skrek Franck Boli på straffe for det han mente var en felling, deretter ble Fredrik Brustad holdt, og til sist handset Sarpsborgs Thømt Jensen.

Dermed pekte dommer Tommy Skjerven på straffemerket - en straffe Enoch Adu satte sikkert inn bak for Duwayne Kerr i mål.

Kostbar blemme Minuttet senere gjorde Martin Thømt Jensen nok en kostbar blemme. Midtstopperen mente nok å slå tilbake til keeper Kerr, men endte med å sende ballen rett i beina på Stabæks Fredrik Brustad.

Den ballen satte 24-åringen kontant i mål - og dermed ledet hjemmelaget 3-0 til pause.

Hjemmelaget fortsatte å kontrollere kampen i andre omgang. Sarpsborg skapte ikke mye rett etter pause, men var farlig nær en redusering i det 63. minutt - da innbytter Kristoffer Tokstad hadde et skudd i stolpen.

Energi-innsprøytning Tokstads sjanse ga gjestene en etterlengtet energi-innsprøytning, men Sarpsborg måtte vente helt til det 78. minutt før det ga utelling.

Stabæk-keeper Sayouba bokset ut et innlegg, og returen ble plukket opp av Gudmundur Thorarinsson. Sarpsborg-spilleren fyrte av fra rundt 16 meter, og rett i krysset. Dermed hadde gjestene redusert på Nadderud.

Etter reduseringen kom det Sarpsborg-sjanser på rekke og rad.

På tampen av kampen var Martin Thømt Jensen nær ved å kopiere blemmen fra første omgang, men slapp unna med skrekken.

På overtid reduserte Martin Wiig til 3-2 for gjestene, men til ingen nytte. Dermed tok Stabæk sin tredje hjemmeseier for sesongen.