FIKK FYKEN: Wigan-manager Owen Coyle (t.v.), Sheffield Wednesday-sjef Dave Jones (midten) og Marcus Pedersens overordnede i Barnsley, David Flitcroft (t.h.), fikk alle sammen sparken innenfor en tidsramme på et døgn. Foto: NTB Scanpix
FIKK FYKEN: Wigan-manager Owen Coyle (t.v.), Sheffield Wednesday-sjef Dave Jones (midten) og Marcus Pedersens overordnede i Barnsley, David Flitcroft (t.h.), fikk alle sammen sparken innenfor en tidsramme på et døgn. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tre managere fikk sparken i løpet av 24 timer

Ryddesjau i engelske Championship.

(Dagbladet): Owen Coyle tok over Wigan i juni da Roberto Martinez forsvant til Everton. I går fikk skotten sparken ifølge The Guardian, og han var ikke den eneste.

Tidligere på dagen hadde nemlig Dave Jones fått avskjedd på grått papir i Sheffield Wednesday, mens Marcus Pedersen og Barnsley skilte lag med David Flitcroft på lørdag.

Dermed hadde 12,5 prosent av klubbene i Championship sparket manageren sin i løpet av et døgn.

Ultra-kritiske At Jones og Flitcroft ble bedt om å forlate sin post var ikke fullstendig sjokkerende. Sheffield Wednesday og Barnsley ligger henholdsvis nest sist og sist i Englands nest øverste divisjon.

Sparkinga av Owen Coyle er derimot litt mer overraskende, men kan fint forklares med resulatetene den siste tida. Wigan har nemlig tapt tre kamper de siste ni dagene, og ligger under midten på tabellen, til tross for at de rykket ned fra Premier League i vår, og har et av de sterkeste mannskapene i divisjonen. I alle fall på papiret.

Før Coyle fikk sparken i går, snakket han med pressen etter å ha blitt ydmyket 1-3 hjemme mot Derby.

- Jeg tar imot all kritikk som kommer mot meg. Det er store forventninger hos Wigan, og et stor flertall av fansen er fantastiske. Men det er en liten delt som er ultra-kritiske. Vi burde heller holde sammen alle mann, sa Coyle ifølge The Guardian.

Dårlig poengfangst Wednesday-sjef Jones advarte forrige uke styrelederen i klubben mot å bli overivrig. Det så ikke ut til å fungere, etter 0-2 for Blackpool og én seier på de første 16 kampene hadde Milan Mandaric fått nok.

- Klubben har hatt tolv eller tretten managere de siste årene, men å sparke managere er ikke måten å drive ting på. Jeg snakker med styrelederen hver dag, og du må spørre ham om han har tenkt til å kvitte seg med meg, sa Jones forrige uke.