Tre mann - én VM-plass

Kall det gjerne en bommert fra Drillo, men han er mer glad enn bekymret: Ingen av de tre utespillerne som nå kjemper om den aller siste VM-plassen, ble tatt ut til kampene mot Mexico og Saudi-Arabia. Det handler om Jostein Flo, Frank Strandli og Andreas Lund - og kampen om luftrommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mot Mexico trillet de siste VM-kandidatene inn like hurtig som målene. Drillo sa i forbindelse med uttaket til de to siste oppkjøringskampene at samtlige i troppen neppe kommer med til VM. Sannsynligvis var også det en liten bommert.

Hvis Drillo skal opprettholde tradisjonen med å overraske i forbindelse med uttakene, så ligger overraskelsesmomentet foran VM-uttaket i hvem han vraker - ikke hvem har tar med.

Ingen av de 19 som er involvert i de siste to landskampene kan vrakes, slik jeg ser det:

  • Håvard Flo demonsterte at innsatsen mot Danmark ikke var tilfeldig - og maktet i løpet av én omgang å bli banens beste mot Mexico.
  • Roar Strand hjulvispet seg til VM gjennom innsatsen i periodene med høyt Drillos-press, og kunststykket av et åpningsmål.
  • Egil Østenstad demonstrerte andre egenskaper enn Tore André Flo som enslig spiss: Mer pålitelig som oppspillspunkt, og med bedre oversikt enn Flo til å prioritere de enklere løsningene i mer tradisjonell Drillos-ånd. Og han var bare en tue fra å score nok et Drillos-mål i en kamp der ingen enslig spiss i verden ville klart å briljere.
  • Ole Gunnar Solskjær var en skuffelse - og er objektivt vurdert ikke god nok for VM. Men han må dit likevel. I en 22-mannstropp er det selvsagt plass til en spiller med Solskjærs potensial. Og med en velvillig innstilling så var det mulig å registrere positive tegn ved noe av det Solskjær presterte mot Mexico. Se ikke bort fra at VM-formen kommer i hjemmekjære omgivelser og på en strøken matte mot Saudi-Arabia kommende onsdag.

Leo 20. mann

  • Gunnar Halle er satt opp mot Alf-Inge Håland i en duell om høyrebackplassen. Den duellen er kunstig så lenge Vegard Heggem er uaktuell for spill. Både Halle og Alfie kommer til VM.

Andre usikkerhetsmomenter eksisterer ikke lenger. Dermed er samtlige 19 involverte i de to siste kampene, klare for VM. Og naturligvis må Øyvind Leonhardsen med som 20. mann. Og en tredjekeeper må med som 21. mann. Det bør bli Espen Baardsen eller Frode Olsen - men den duellen er først og fremst viktig for dem .

Og da gjenstår det bare én plass, og et ufravikelig krav fra Drillo om å ha med to utpregede hodespillere. Håvard Flo dokumenterte mot Mexico at han er den ene.

Luksusproblem

To av kandidatene har Drillo detaljkunnskap om: Frank Strandli og Jostein Flo. Den tredje - Andreas Lund - blir nøye overvåket av påtroppende A-landslagssjef, Nils Johan Semb, under U-23-EM i Romania. Dermed kan Drillo bruke den siste uka til å holde VM-troppen skadefri, og ellers håpe at de personlige forsvarsfeilene forsvinner til VM. Hadde det vært strukturelle feil, så hadde det plutselig vært dødsens alvor.

Men først og fremst kan han kose seg med det siste luksusproblemet. Det finnes gode argumenter for og imot alle tre:

Jostein Flo (33)

+ Ingen kommer høyere i lufta. Vil garantert skape kaos mot en relativt veik og luftsvak motstander som Marokko. Alltid involvert i sjanser. Rutinert og humørfylt samlingspunkt, og bokstavelig talt en stor ressurs.

w Meget skadeutsatt. Dårligst av konkurrentene langs bakken, og klare defensive begrensninger som en del av en midtbanefemmer.

Frank Strandli (26)

+ Går til med pondus og offervilje i lufta - ikke like høyt som Flo, men blir sjelden eller aldri slått i hodeduellene. En spiller Drillo har sansen for. Har også gode avslutningsegenskaper langs bakken.

w Svak sesong på et middelmådig nivå i Hellas, og ofte skuffende avventende og usikker med ballen på internasjonalt nivå.

Andreas Lund (23)

+ Av flere betraktet som den mest komplette hodespilleren: Flink til å nå høyt og stusse, men er også en presis avslutter. Meget god tippeligasesong, og bare oppladningen til U-23-EM forhindret sannsynligvis en plass i Drillos-troppen til de to siste kampene.

w Har aldri vært innom A-landslaget, og Drillo vil fravike et prinsipp hvis han tar med Lund til VM. Det vil også være et lite sjansespill: Lund har aldri fått vise at han duger på høyeste nivå. Bør prestere maksimalt i U-23-EM.

Ofrer Bent

Drillo ønsker seg flere venstrebein i troppen, men blir nødt til å ofre Bent Skammelsrud til fordel for et tårn.

Det sier mye om de strengt definerte kravene til enkelte spillertyper, men mest om at Drillos VM-tropp blir stappet med kvalitet.

  • Slik tror Dagbladet VM-troppen blir:

Frode Grodås, Thomas Myhre, Espen Baardsen, Gunnar Halle, Alf-Inge Håland, Ronny Johnsen, Henning Berg, Dan Eggen, Erik Hoftun, Stig Inge Bjørnebye, Roar Strand, Erik Mykland, Ståle Solbakken, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Petter Rudi, Vidar Riseth, Egil Østenstad, Ole Gunnar Solskjær, Håvard Flo, Jostein Flo, Tore André Flo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer