Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tre NFL-klubber vil flytte til Los Angeles

Vil bytte tilholdssted.

Tre av klubbene i amerikansk fotball har søkt om å få bytte tilholdssted foran neste sesong. Samtlige vil slå seg ned i Los Angeles-området. Her fra kamp mellom Oakland Raiders og Kansas City Chiefs. Foto: Jamie Squire/Getty Images/AFP
Tre av klubbene i amerikansk fotball har søkt om å få bytte tilholdssted foran neste sesong. Samtlige vil slå seg ned i Los Angeles-området. Her fra kamp mellom Oakland Raiders og Kansas City Chiefs. Foto: Jamie Squire/Getty Images/AFP Vis mer

Tre av klubbene i amerikansk fotball har søkt om å få bytte tilholdssted foran neste sesong. Samtlige vil slå seg ned i Los Angeles-området.

Både Oakland Raiders, St. Louis Rams og San Diego Chargers har søkt ledelsen i NFL om tillatelse til å relokalisere virksomheten. Det bekreftet den amerikanske fotballigaen tirsdag.

- Søknadene vil bli gjennomgått denne uken når ligaadministrasjonen og tre ligakomiteer møtes i New York onsdag og torsdag, heter det i en uttalelse.

- Søknadene vil deretter bli presentert og vurdert under neste ukes ligamøte i Houston, lyder det videre.

Dersom Oakland Raiders, St. Louis Rams og San Diego Chargers skal få grønt lys for planene om en flytting, må 75 prosent av alle NFL-klubbene gi sitt samtykke til beslutningen.

Chargers, som lenge har ønsket seg et nytt stadion i San Diego, begrunner sine flytteplaner på følgende vis:

- I mer enn 14 år har vi forsøkt, gjennom ni ulike forslag og sju ulike borgermestre, å skape en arena i verdensklasse for supporterne i San Diego. Til tross for disse forsøkene, finnes det fortsatt ingen løsning på stadionproblemene.

Rams sendte også ut en uttalelse om flytteplanene.

- St. Louis Rams har i dag informert NFL om at klubben foreslår flytting til Los Angeles-distriktet. Relokaliseringen vil i så fall ha effekt fra 2016.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media