Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tre nigerianere til Lyn

Alle er U21-landslagsspillere.Lyn doblet sponsorinntektene

(Dagbladet.no): - Vi har nettopp skrevet under papirene på tre nigerianske U21-landslagsspillere, sier Morgan Andersen, klubbdirektør i Lyn til Dagbladet.no.

Spillerne Lyn har signert, er offensive spillere, som skal styrke laget.

Ezekiel Bala (17) er spiss, mens Zhinedu Obuke - som allerede bare går under navnet «Edu» - og Emmanuell Sarki (16) er offensive midtbanespillere.

- Alle tre holder tippeligastandard og vil forsterke laget. Vi sikrer utdanninga og skolegangen deres, og det er foreldrene til gutta veldig fornøyd med, sier Andersen.

Tanken er at Ezekiel Bala og «Edu» skal rullere på en plass, mens John Obi Mikel, som Lyn signerte tidligere denne måneden, skal være mer fast på laget.

- Ali skal vekk

Men med tre nye spillere som går på utenlandskvota, er det uaktuelt å beholde Tippeligaens beste keeper, Ali al-Habsi. Heller ikke Ji-Ho Cha spiller for Lyn neste sesong.

- Vi jobber aktivt med å selge Ali al-Habsi. Vi fikk et bud fra Bolton i sommer, men det var altfor dårlig. Og Manchester Citys bud på 1,8 millioner fra ifjor vinter, er også langt under det vi forventer, sier Andersen.

- Vi skal ha markedspris og det er fra 10 millioner og oppover. Jeg har tro på at vi skal få en god pris for ham, og det er gledelig at Bolton-manager Sam Allerdyce skal se Ali spille landskamp.

Når det gjelder Cha, er han helt sikkert ute troppen neste sesong.

- Vi leier ham ut eller selger. Vi får se hva som skjer.

- Påstand fra TV2

Når det gjelder Edmilson og hans påståtte avgang i Lyn, mener Andersen at det ikke er noen sak overhodet.

- Dette er en påstand fra TV2 og ingen sak for oss.

Men uansett hva som skjer rundt Edmilson, så mener Andersen det er viktig å få fram at prosjektet som går ut på å gi utdanning til fattige barn i Brasil går videre.

- Vi har to avtaler. Spillerkontrakten og fadderordningen. Vi i Lyn skal uansett være med på veldedige prosjekter, og vår innsats i Brasil er uavhengig av hva som skjer med spillerkontrakten.

- Jeg mener: Edmilson kan jo bli skadd eller noe kan skje - vi kan jo ikke la fattige barns velferd avhenge av hva som skjer med en fotballspiller.

Når det gjelder fotballspilleren Edmilson, er Andersen sikker på at han møter til trening 3. januar.

- Vi har ikke hørt noenting fra ham. Klart at ting kan skje, men vi har et veldig godt forhold til Edmilson og det ønsker vi å ha i mange, mange år framover.

TIL LYN: Ezekiel Bala med ballen i en U21-landskamp for Nigeria.
TALENT: Her ønskes John Obi Mikel velkommen av Morgan Andersen. Mikel ble signert tidligere denne måneden, men nå har tre nye nigerianere signert for Lyn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media