Jubel for Tande - som vant igjen

Tre nordmenn disket: - Bare trist

Verdencuprennet i Ruka ble både himmel og helvete for de norske hopperne.

DISKET: Robert Johansson.
DISKET: Robert Johansson. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Johann André Forfang og Robert Johansson ble begge disket etter den første omgangen. Så trodde Daniel-André Tande og Marius Lindvik at de slo til med dobbeltseier.

Men det skulle bli en kortvarig glede. For nå skriver NRK at også Lindvik er disket.

Dermed ble tre nordmenn disket.

– Det er trist. Det var for lav luftgjennomstrømning på leggen, sa landslagssjef Alexander Stöckl til NTB.

Han fortsetter:

– Det er ser ganske så dumt ut, men dette må vi få orden på.

Vant

Daniel-André Tande, som vant i Wisla forrige helg, slo til med en ny seier i kveldens verdenscuprenn i Ruka.

Nordmannen hoppet seg kraftig opp i den andre omgangen etter et superhopp på 142 meter.

Han var 3 poeng foran Marius Lindvik. Peter Prevc ble nummer tre.

- Første hoppet til Tande var greit, og så var det et bra hopp i den andre omgangen. Han fikk veldig gode forhold men utnyttet det virkelig, sier trener Alexander Stöckl til NRK.

- Jeg er overrasket. Jeg føler at jeg har hatt mange gode hopp, men kontinuiteten har ikke vært der. Jeg jobber med å få flere gode hopp, men dette er bare kjempemorsomt.

Thomas Aasen Markeng landet på 125 meter i første omgang og økte med 12 meter i finalen. Med 253 poeng endte han på 13.-plass. Robin Pedersen var nummer 11 etter første omgang, men med bare 109,5 meter i finalen falt han tilbake til 27.-plass, skriver NTB.

VANT IGJEN: Daniel-André Tande. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
VANT IGJEN: Daniel-André Tande. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Dressdrama

Men det ble et hopprenn med glede og skuffelse for det norske laget. For etter den første omgangen så det mørkt ut:

Robert Johansson ledet rennet etter den første omgangen, mens Forfang lå på en andreplass da de fikk beskjeden om at de ble disket.

- Det er bare trist, uttalte NRK-ekspert Johan Remen Evensen på direkten.

- Vi ble tatt på luftgjennomstrømning. Vi har forsøkt å gjøre dressen lovlig på luft. Det var ett eller to punkt hvor det var for lav luft. Da pirker man veldig, spør du meg, sier Forfang til NRK.

Den nye hvite norske dressen har fått mye oppmerksomhet den iste tida, og Forfang mener at dressen ble sjekket «for nøye.»

- De har sluttet å sjekke dette med luftgjennomstrømning før konkurransen. De målte på et punkt som vi ikke er vant til at de måler på. Det er flisespikkeri, spør du meg. Dette er utrolig kjipt. Både jeg og Robert gjorde gode skihopp. Vi er fratatt mulighet til en topplassering, fortsetter Forfang.

Det er langt fra første gang en norsk utøver blir disket på grunn av hoppdressen de siste åra, og utøverne forklarer at de jobber med å ligge så nære den lovlige grensa de kan.

VG har snakket med mannen som gjennomførte dresskontrollen:

- Materialet slipper ikke gjennom nok luft. Om de ble sint for det... Vel, de ble vel kanskje overrasket. Men hvorfor det skjer må den norske hoppledelsen svare for, sier FIS-representant Sepp Gratzer til VG.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer