Tre nordmenn disket etter hopprennet

Ljøkelsøy mister 4.plassen.

Med nordmenn på tredje, fjerde, åttende og 15.-plass så lørdagens verdenscuprenn i hopp i Tyskland til å bli en skikkelig opptur for de norske. Så kom meldingen om at tre nordmenn var diskvalifisert for feil på startnummeret.


- Jeg har fått forklart at startnummeret ikke var slik det skulle være, forteller sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Dermed mistet Roar Ljøkelsøy fjerdeplassen som ville løftet ham inn blant de 15 beste i verdenscupen, Tom Hilde åttendeplassen og Anders Bardal 15.-plassen.

Bråthen har snakket med renndirektør Walter Hofer som kunne forklare at det har skjedd noe utøverne ikke var klar over var et brudd på reglene til Det internasjonale skiforbundet.

- Han beklaget at de måtte diskvalifisere hopperne, men sa at de ikke hadde noe valg, forteller Bråthen.

- Vi vet at det som har skjedd ikke påvirker prestasjonene. Det som er leit er at utøverne går glipp av premiepenger og verdenscuppoeng, fortsetter han.

For Ljøkelsøy ville fjerdeplassen betydd at han hadde sluppet å kvalifisere seg til rennene. Anders Jacobsen, som tok tredjeplass lørdag med lovlig festet startnummer, er fortsatt eneste norske som er direktekvalifisert.

Jacobsen hadde bare suverene Adam Malysz og østerrikeren Andreas Kofler foran seg på lista lørdag, men enda en pallplassering for verdenscuplederen kom i skyggen av de tre diskvalifikasjonene.


Positivt
Tross nedturen lørdag kveld ser Bråthen positive ting etter det første hopprennet i Titisee-Neustadt. Uten diskvalifikasjonene hadde Norge hatt fire hoppere blant de 15 beste.

- Det er positivt at vi begynner å få et lag nå. Og det er vi veldig glade for. Det hadde vært kjempebra med fire blant de 15, og gutta jobber bra nå. Det er veldig gledelig at Roar Ljøkelsøy er på vei tilbake. Han har slitt enormt. Når han kommer tilbake nå så er det en kjempemotivasjon, forteller Bråthen.

Han er svært imponert over Tom Hilde som sportssjefen mener har kommet litt i skyggen av Jacobsens sensasjonelle gjennombrudd i verdenscupen.

- Tom hadde vært en nykommer vi ville bøyd oss i støvet for hadde det ikke vært for Jacobsen. Det Tom Hilde gjør blir bare en parentes. Men det er et sensasjonelt gjennombrudd han gjør også, forteller Bråthen.


Venter på Pettersen og Romøren
Med en Roar Ljøkelsøy som ser ut til å ha funnet tilbake til den gode følelsen har Clas Brede Bråthen grunn til å tro at flere av «veteranene» på det norske laget også vil finne tilbake til vinneroppskriften.

- Jeg har veldig tro på måten Sigurd Pettersen og Bjørn Einar Romøren jobber på. Jeg tror også at Lars Bystøl vil få uttelling i løpet av noe tid. En eller to av disse vil komme tilbake. Det som er spesielt med skihopping er at når du får en formutløsende periode så kan du virkelig få det til. Det handler om selvtillit og den gode følelsen, forklarer sportssjefen.

Med diskvalifiseringene endte Tom Hilde på 30. plass, Anders Bardal på 29., mens Ljøkelsøy ble plassert på 28. plass. Rangeringen baserer seg på hoppingen i første omgang.

(NTB)
DISKET: Roar Ljøkelsøy var best av de diskvalifiserte norske hopperne med en oppløftende fjerdeplass. Men kluss med draktreglementet ødela for den gode plasseringen. Foto: Scanpix
DISKET: Roar Ljøkelsøy var best av de diskvalifiserte norske hopperne med en oppløftende fjerdeplass. Men kluss med draktreglementet ødela for den gode plasseringen. Foto: Scanpix Vis mer