Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Freeski: Tre nordmenn på pallen

Tre nordmenn på verdenscuppallen i slopestyle

De norske fristilkjørerne imponerer før OL.

PÅ PALLEN: Øystein Bråten og Tiril Sjåstad Christiansen havnet begge på pallen i slopestyle i Frankrike. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ PALLEN: Øystein Bråten og Tiril Sjåstad Christiansen havnet begge på pallen i slopestyle i Frankrike. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lille julaften ble det pallplass på både Ferdinand Dahl, Øystein Bråten og Tiril Sjåstad Christiansen i slopestyle.

Verdenscupseier ble det ikke på noen av de norske i franske Font Romeu, men Dahl og Bråten var ikke langt unna. Oscar Wester fra Sverige ble for sterk med 94,60 poeng i sitt andre og siste forsøk.

Dahl tok annenplassen med 93,40, mens Bråten ble treer med 93. Alle tre på pallen fikk sin beste score i den siste omgangen.

Bråten var i føringen etter første runde. Med 92 poeng var han klart bedre enn de andre. 22-åringen øynet sin anen verdenscuptriumf på en snau måned, men måtte til slutt se både lagkameraten Dahl og Wester overgå ham.

God form

Det var Dahls annen pallplass i verdenscupen. Hans første kom i Big Air i Voss i mars. For Bråten var det hans sjuende gang på podiet. Tidligere i vinter vant han i Stubai (Østerrike), mens han ble treer i Big Air i tyske Mönchengladbach.

Også i kvinnenes slopestylefinale ble det norsk pallplass. Tiril Sjåstad Christiansen overrasket seg selv og ble nummer tre i sin første verdenscupkonkurranse etter sitt siste skadeavbrekk.

22-åringen innledet finalen med 74,80 poeng, men hevet seg og klarte 82,40 i sitt andre og siste forsøk. Hun ble slått av hjemmefavoritten Tess Ledeux (93,60) og svenske Jennie-Lee Burmansson (84,20).

– Jeg tror aldri jeg har vært så glad for en pallplassering. Jeg kan nesten ikke huske sist jeg var på pallen, det må være over halvannet år siden. Dette er så digg og fantastisk at jeg nesten ikke har ord. Dette betyr så mye, sa Christiansen.

Mange operasjoner

– Det første forsøket var rotete i gjennomføringen, men det gikk bedre i det andre. Jeg har mer å gå på med tanke på triks og vanskelighetsgrad, men i dag er jeg så utrolig glad for denne tredjeplassen, la hun til.

Christiansen var for øvrig best i fredagens kvalifisering.

Det norske OL-håpet pådro seg i oktober nok en kneskade under en treningssamling i oppkjøringen til sesongen. Christiansen har til tross for sin unge alder hatt flere store kneoperasjoner.

Lørdagens pallplass var hennes åttende i verdenscupen siden 2013. Sju av dem i slopestyle, mens den siste kom i Big Air i fjor vinter.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!