PÅ DRØMMELAGET: Norges kaptein, Bjate Myrhol. Foto: NTB/Scanpix
PÅ DRØMMELAGET: Norges kaptein, Bjate Myrhol. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Håndball-VM

Tre nordmenn på VMs stjernelag

Sander Sagosen, Magnus Jøndal og Bjarte Myrhol er Norges innslag på stjernelaget i håndball-VM. Det ble klart etter Danmarks storseier i finalen.

Norge gikk på en knusende 22-31-tap søndag kveld, men på stjernelaget fikk de norske med like mange spillere som danskene.

I VM for to år siden var Sagosen, Bjarte Myrhol og Kristian Bjørnsen med på ekspertenes mesterlag etter mesterskapet i Frankrike.

Dette er årets stjernelag :

Venstre kantspiller: Magnus Jøndal, Norge

Venstre bakspiller: Sander Sagosen, Norge

Midtre bakspiller: Rasmus Lauge, Danmark

Høyre bakspiller: Fabian Wiede, Tyskland

Høyre kantspiller: Ferran Sole, Spania

Mest verdifulle spiller: Mikkel Hansen, Danmark

Beste strekspiller: Bjarte Myrhol, Norge

Beste målvakt: Niklas Landin, Danmark.

- Mitt beste mesterskap

Magnus Jøndal var skuffet etter finaletapet, men legger ikke skjul på at han er fornøyd med eget mesterskap, sett under ett.

- Det er helt klart mitt beste mesterskap. Det har gått veldig bra for min del. Jeg har leverte to gode mesterskap tidligere. Ikke det beste forrige gang, men et veldig bra et nå. At vi klarer å gå til nok en finale og leverer enda en god turnering. Nå må vi bare fortsette å spille bra mesterskap og omsider ta et gull, konkluderte Jøndal til TV 3 etter finaletapet.

Verdens beste håndballspiller, Sander Sagosen, klarte ikke skjule skuffelsen etter finaletapet.

- Det er ekstremt tungt her nå, men i dag er Danmark bedre. Vi må ta av hatten for dem og bare gratulere, sa Sagosen i et intervju med TV 3.

- Vi gjør et ærlig forsøk, men de straffer oss ekstremt hardt for feilene vi gjør. Slik er det bare i håndball.

Han ser likevel tilbake på mesterskapet med stolthet.

- Mesterskapet har vært veldig lærerikt og ekstremt morsomt. Gutta går i krigen og er villige til å dø før hverandre. Vi er så nærme målet vi har sett oss, og det er ekstra kjipt når vi er så nærme.

- Nå må vi jobbe knallhardt videre og skal ikke gi oss før vi får et gull. Det kan jeg love her og nå. Vi skal ta det gullet, sa Sagosen.