Tre norske blant de seks beste

Loeb vant i Mexico.

FJERDEPLASS: Petter Solberg endte på fjerdeplass i Mexico, tross trøbbel med bensinpumpa. Foto: AP
FJERDEPLASS: Petter Solberg endte på fjerdeplass i Mexico, tross trøbbel med bensinpumpa. Foto: APVis mer

Sebastien Loeb vant Rally Mexico for femte gang etter at rivalen Sebastien Ogier krasjet. Tre nordmenn endte blant de seks beste.

Petter Solberg fikk sine seierssjanser ødelagt da bensinpumpen røk fredag. Han var på 13.-plass etter første dags kjøring, men ved hjelp av fire fartsprøveseirer lørdag kjørte han seg kraftig opp og endte på 4.-plass.

Mads Østberg ble nummer fem og storebror Henning Solberg nummer seks.

Alle nordmennene ville endt ett hakk lenger nede på listene om ikke Ogier hadde kjørt ut på søndagens første fartsprøve. Han duellerte med stallrival og landsmann Loeb om seieren og hadde ti sekunders ledelse da han tok i litt for hardt, endte i en vegg og mistet et hjul.

Det var over og ut for Ogier i rallyet, og Loeb kunne trygge sin første seier for året, og den første i Citroëns nye DS3-modell.

- Det gjorde meg ikke glad å se ham i grøften. Det er ikke så greit når lagkamerater må presse hverandre, men i kampen om VM-tittelen var jeg nødt til å presse ham, sa Loeb.

Loeb var den raskeste gjennom rallyet, men seieren kom i fare da han lørdag fikk 50 sekunders tidsstraff fordi han kom for sent til en tidskontroll. En feil i girmekanismen som krevde reparasjon var skyld i det.

Mikko Hirvonen endte på 2.-plass og forsvarte ledelsen i VM-sammendraget. Hirvonen vant Rally Sverige i februar, mens Loeb endte nede på en for ham svært uvant sjetteplass.

Østberg, som ble toer i Sverige, er beste nordmenn i sammendraget på fjerdeplass. Petter Solberg følger rett bak, og Henning Solberg er nummer sju etter to av 13 VM-runder.

(NTB)