Knallsterk norsk hoppdag i Zakopane

Tre norske blant topp fem i Zakopane

Robert Johansson, Halvor Egner Granerud og Johann André Forfang hoppet seg inn blant de fem beste i verdenscuprennet i Zakopane søndag. Johansson ble nummer to.

ØSTERRIKE: Robert Johansson under rennet i Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen i det fjerde og siste hopprennet i den tysk-østerrikske hoppuka. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
ØSTERRIKE: Robert Johansson under rennet i Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen i det fjerde og siste hopprennet i den tysk-østerrikske hoppuka. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alexander Stöckls utvalgte ønsket å revansjere 8.-plassen fra lørdagens lagkonkurranse, og det gjorde de til de grader i folkehavet i polske Zakopane. Johansson ble dagens nordmann med annenplass. Han var 2,6 poeng bak rennvinner Stefan Kraft.

Forfang fikk en etterlengtet opptur etter lørdagens diskvalifisering i lagkonkurransen. Tromsøværingen sto for rennets desiderte lengste hopp på 137 meter. Førstehoppet på 126 meter gjorde at 23-åringen likevel endte halvannet poeng utenfor pallen.

På plassen bak fulgte Granerud, som var Norges beste etter første omgang. Oslo-gutten sikret dermed at tre av de fem norske hopperne havnet blant de fem beste i verdenscuprennet.

Prestasjonene i Zakopane rundet av en fantastisk hoppdag sett med norske øyne. Søndag morgen ble det norsk hoppjubel i japanske Zao. Maren Lundby tok sesongens andre verdenscupseier, mens Anna Odine Strøm ble nummer to. Andreplassen var Strøms første pallplass i verdenscupen noen gang.

Fire av fem i finalen

Andreas Stjernen fikk det ikke helt til å klaffe i første omgang, men hoppet på 125 meter holdt likevel til avansement for trønderen. I finaleomgangen hoppet 30-åringen to meter lenger og avsluttet på 20.-plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer