Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tre norske EM-jenter slått ut av virus

Nå blir spillerhotellet desinfisert.

UAKTUELL: Heidi Løke, Kari Mette Johansen og Tine Stange spiller ikke mot Sverige i kveld. Foto: BJØRN LANGSEM
UAKTUELL: Heidi Løke, Kari Mette Johansen og Tine Stange spiller ikke mot Sverige i kveld. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): I kveld starter mellomspillet i EM for håndballjentene. Oppladningen kunne knapt vært verre.

Tre av spillerne er slått ut av magevirus og er uaktuelle for kveldens kamp mot Sverige. Først ble Kari Mette Johansen syk og deretter ble også Heidi Løke og Tine Stange rammet.

- Siden vi ikke vet hvor smitten kommer fra, vil alle rom, alle tv-er og alle bad bli vasket og desinfisert for å unngå videre smitte, sier landslagslege Ola Sand til VG Nett.

Alle tre er uaktuelle for kveldens kamp.

- Dette er noe som går i Norge nå, og det har blitt sendt ut et varsel fra Rikshospitalet, sier Sand til TV 2.

På bedringens vei Dette fører ikke til noen krise for landslagssjef Thorir Hergeirsson, siden troppen hans består av 16 spillere. Men to av de gjenværende - Stine Bredal Oftedal og Mari Molid - er ferske og har ikke fått så mye spilletid de siste kampene.

BLIR BEDRE: Kari Mette Johansen er på bedringens vei, men er likevel uaktuell for kveldens kamp. Foto: BJØRN LANGSEM
BLIR BEDRE: Kari Mette Johansen er på bedringens vei, men er likevel uaktuell for kveldens kamp. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Og savnet av Heidi Løke - som fyller 28 år i dag - kan bli merkbart.

Hun har vært en av Norges beste spillere i EM, med 17 mål på 19 skudd. I tillegg har hun skaffet fire straffet og sørget for sju motstanderutvisninger.

Nå håper landslagsledelsen at de kan være klare til tirsdagens kamp mot Ukraina.

- Det virker å være veldig akutt, for Kari Mette er i mye bedre form allerede, og jentene ser ut til å bli bedre når de har fått kastet litt opp, sier Sand til VG Nett.

Toppkamp Det vil uansett være en smell å miste dem til kveldens kamp, for svenskene vant den gruppa Norge, Ungarn og Frankrike er slått sammen med.

Både Norge og Sverige har med seg fire poeng fra gruppespillet, og en vinner i kveld vil ta et stort steg mot en semifinale.

- Sverige er solide bakover, de har et robust og bra 6-0-forsvar. De er godt organisert forsvars-, kontrings- og angrepsmessig, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Han tror de svenske jentene i år kan ta steget opp i medaljekampen.

- Dette er et svensk lag i stor framgang og er en klar semifinalekandidat, sånn de framstår nå.

OMGANGSSYKE: Tine Stange og lagvenninnene får nå behandling, og kan være tilbake mot Ukraina på tirsdag. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP
OMGANGSSYKE: Tine Stange og lagvenninnene får nå behandling, og kan være tilbake mot Ukraina på tirsdag. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!