Velg FINISH i rullegardina for å se sluttider

VM i Lahti:

Tre norske jenter går i samme kvartfinale: - Føret føles som lim

Alle de norske videre til finalene.

LAHTI/OSLO (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla vant prologen i kvinnenes fristilsprint, 2.37 foran Mari Laukkanen fra Finland.

Mer overraskende var det at andrekvinne i verdenscupen, Ingvild Flugstad Østberg, lenge så ut til å være i fare for å bli slått ut.

Østberg gikk i mål nesten ni sekunder bak Falla, og var til slutt nummer 25 av de 30 som får lov å gå finaler.

MAIKEN CASPERSEN FALLA: I aksjon. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
MAIKEN CASPERSEN FALLA: I aksjon. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det er grunn til bekymring. Har det skjedd noe?, spurte Torgeir Bjørn på NRK da det begynte å se stygt ut, men til slutt slapp altså Østberg med skrekken, med bittelitt over et sekund.

Harsem imponerte

Kathrine Harsem ble nest beste nordmann på en syvendeplass, og Marit Bjørgen fulgte på plassen etter det. Heidi Weng ble nummer 14 i prologen.

Katja Visnar fra Slovenia hadde tredje beste tid, mens forhåndsfavoritt Stina Nilsson fra Sverige hadde niende beste, bak de to nevnte norske jentene over her.

Flugstad Østberg har gått tolv verdenscupsprinter denne sesongen. Bare en gang (Falun 28.januar) har hun vært utenfor topp 10.

SKUFFET: Ingvild Flugstad Østberg.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SKUFFET: Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Det er ingen fordel å få en dårlig tid i prologen, og det er større fare for å havne i tøffe heat når finalene kommer.

- Falla vinner med mye, det er betryggende for henne. Ingvild har kanskje sin dårligste prolog på mange, mange år. Vi håper hun er kvikkere når vi kommer til heatene., sier kvinnetrener Roar Hjelmeset til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre norske sammen

Østberg ligger på femteplassen i sprintcupen og andreplassen i verdenscupen totalt.

Kvartfinaleheatene er klare, og Marit Bjørgen, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg skal gå sammen i heat 5. Østberg valgte sist - det kan tyde på at hun og de norske jentene satser på høy fart så alle tre kommer videre (to på plassering, og en på tid.

- Det er nå det starter. Det gjelder å være på hugget hele veien og ikke gi noen ting. Kroppen føles bra, men det er utfordrende føre. Det føles som lim. Jeg hadde gode ski, sier Marit Bjørgen til NRK.

Kathrine Harsem går med blant andre Stina Nilsson i heat 1, og Maiken Caspersen Falla går i heat 2 med blant andre Hanna Falk.

Live-published photos and videos via Shootitlive