Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tre norske jenter kan bli friidrettens «Rising Stars»

Nominerte til europeisk pris.

PÅ VEI MOT STJERNENE: Ezinne Okparaebo og Christina Vukicevic er nominert til Rising Star-prisen i europeisk friidrett.
Foto:  Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
PÅ VEI MOT STJERNENE: Ezinne Okparaebo og Christina Vukicevic er nominert til Rising Star-prisen i europeisk friidrett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

|||

Christina Vukicevic, Ezinne Okparaebo og Karoline Bjerkeli Grøvdal er nominerte til «Rising Star-prisen» i europeisk friidrett.

Det er Det europeiske friidrettsforbundet (EA) som deler ut denne prisen som går til den beste av de kommende stjernene på herre- og kvinnesiden. Det er det friidrettsinteresserte publikummet, friidrettsjournalister og medlemmer i de nasjonale friidrettsforbundene som har stemmerett og som avgjør hvem som får prisene.

Rent sportslig er det Vukicevic som ligger best an av de nominerte norske utøverne. Hun vant EM-gullet på korthekken i U23-mesterskapet, og hun har satt norsk rekord med 12,74 på 100 meter hekk i år. Hun klarte også å løpe seg fram til semifinalen i VM i Berlin.

Totalt er det 19 kvinner som er nominert, og utdelingen vil finne sted på EAs kongress i Budapest midt i oktober. Det er ingen mannlige norske utøvere blant de nominerte.

Den yngste av dem som er nominert i kvinneklassen, er 15 år gamle Jodie Williams fra Storbritannia som løper 100 og 200 meter. De eldste som er nominerte er 22 år gamle.

(NTB)

NUMMER TRE: Karoline Bjerkeli Grøvdal er den tredje norske nominerte.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
NUMMER TRE: Karoline Bjerkeli Grøvdal er den tredje norske nominerte. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media