PÅ VEI MOT STJERNENE: Ezinne Okparaebo og Christina Vukicevic er nominert til Rising Star-prisen i europeisk friidrett.
Foto:  Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
PÅ VEI MOT STJERNENE: Ezinne Okparaebo og Christina Vukicevic er nominert til Rising Star-prisen i europeisk friidrett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Tre norske jenter kan bli friidrettens «Rising Stars»

Nominerte til europeisk pris.

|||

Christina Vukicevic, Ezinne Okparaebo og Karoline Bjerkeli Grøvdal er nominerte til «Rising Star-prisen» i europeisk friidrett.

Det er Det europeiske friidrettsforbundet (EA) som deler ut denne prisen som går til den beste av de kommende stjernene på herre- og kvinnesiden. Det er det friidrettsinteresserte publikummet, friidrettsjournalister og medlemmer i de nasjonale friidrettsforbundene som har stemmerett og som avgjør hvem som får prisene.

Rent sportslig er det Vukicevic som ligger best an av de nominerte norske utøverne. Hun vant EM-gullet på korthekken i U23-mesterskapet, og hun har satt norsk rekord med 12,74 på 100 meter hekk i år. Hun klarte også å løpe seg fram til semifinalen i VM i Berlin.

Totalt er det 19 kvinner som er nominert, og utdelingen vil finne sted på EAs kongress i Budapest midt i oktober. Det er ingen mannlige norske utøvere blant de nominerte.

Den yngste av dem som er nominert i kvinneklassen, er 15 år gamle Jodie Williams fra Storbritannia som løper 100 og 200 meter. De eldste som er nominerte er 22 år gamle.

(NTB)

NUMMER TRE: Karoline Bjerkeli Grøvdal er den tredje norske nominerte.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
NUMMER TRE: Karoline Bjerkeli Grøvdal er den tredje norske nominerte. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer